Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο Ψάρι για το κλείσιμο του σχολείου

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο νέο δημοτικό σχολείο των Καλλιάνων είναι οι κάτοικοι στο χωριό Ψάρι ενώ όπως υποστηρίζουν το ίδιο συμβαίνει και στα χωριά Λαύκα και Καίσαρι.
Επιτροπή των κατοίκων του Ψαρίου βρέθηκε χθες στην Κόρινθο και επισκέφθηκε τον εισαγγελέα Κορίνθου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε μεταφέροντας τους το αίτημα, η απόφαση των συγχωνεύσεων των σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Στυμφαλίας να ανακληθεί σύμφωνα με την σχετική απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων.

Σε επιστολή του προς την υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, ο Σύλλογος Γονέων του Δ.Σ. Ψαρίου αναφέρει:

"Κυρία Υφυπουργέ,
Με την αριθ. 71338/Δ4/24-6-2011 απόφασή σας καταργήσατε το Δημοτικό Σχολείο Ψαρίου και τα υπόλοιπα τρία της Δημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων Ν. Κορινθίας και με την αριθ. 70627/Δ4/ 23-6-2011 ιδρύσατε το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλλιάνων φάντασμα,

αφού δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες κτιριακές υποδομές. Δεν γνωρίζουμε εάν έχετε λάβει γνώση των διαμαρτυριών μας και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων με τις οποίες ζητούσε την παραμονή ως έχουν των ανωτέρω σχολείων λόγω έλλειψης κτηριακών υποδομών για ίδρυση 6θέσιου ΔημοτικούΣχολείου και υποψιαζόμαστε ότι κάποιος σας παραπληροφορεί για το θέμα αυτό (ύπαρξη κτιριακών υποδομών). Επειδή το χωριό μας είναι από τις λίγες περιπτώσεις χωριών που νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να αρχίσουν ή ναεπιστρέψουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους σε αυτό και ο πληθυσμός τουαγγίζει περίπου τους τετρακόσιους κατοίκους η δε μελλοντική εξέλιξη τουμαθητικού δυναμικού του 2θέσιου δημοτικού σχολείου Ψαρίου θα έχει ως εξής:
Το 2011 - 2012 θα έχει 22 μαθητές. Το 2012 - 2013 θα έχει 29
μαθητές. Το 2013 - 2014 θα έχει 33 μαθητές, Ζητάμε: να ανακληθεί η
ανωτέρω απόφασή σας περί κατάργησης του 2θέσιου Δημοτικού ΣχολείουΨαρίου και να ληφθεί νέα για την διατήρησή του. Δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας σε κανένα άλλο σχολείο μέχρι να λειτουργήσει ως είχε το 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ψαρίου."