Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΜΑΣ – ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ Ε.Ε ΚΑΙ ΕΥΡΩ

- Στο 98% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα σε λίγες ώρες
- Αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης των Γερμανών-Τι σημαίνει η ατάκα της Μέρκελ:''Δεν θα αφήσω την Ελλάδα να πάει σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ χρεοκοπία
- Στις 2.284,8 μονάδες βάσης έφτασαν τα spreads, στις 4.733 τα cds που αυξήθηκαν κατά 1.290 μονάδες από χθες
- Στα μεγάλα διεθνή μέσα η λέξη χρεοκοπία είναι δίπλα στην Ελλλάδα
- ''Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι σαν να δίνεις τραυμαπλάστ σε ετοιμοθάνατο''
Όλοι στον πλανήτη προαναγγέλλουν την χρεοκοπία μας και το πρακτορείο Bloomberg την κάνει σημαία και τίτλο : ''Στο 98% η πιθανότητα ελληνικής χρεοκοπίας''Γιατί το γράφουν αυτό;Πολύ απλά επειδή τα ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους έφτασαν χθες το βράδυ στο 98% και στις 7.318 μονάδες, με αύξηση δηλαδή 52% μέσα σε μία ημέρα.
Όμως οι σημαντικότεροι λόγοι είναι γιατί πλέον η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας συζητείται ευρέως χωρίς πια να αποτελεί ΤΑΜΠΟΥ, κάτι σαν να μας προετοιμάζουν δηλαδή, αλλά και γιατί η κυβέρνηση από την ΔΕΘ απέτυχε, δεν έπεισε, δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την εικόνα.

Χρειάζεται λοιπόν τεράστια προσοχή σε κάθε λέξη που λέει ή δεν λέει και υπονοεί η Μέρκελ που είναι ηγέτης της Γερμανίας που είναι ηγέτης στην Ευρώπη.
Παρατηρήστε και αναλογιστείτε τα λόγια που είπε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη:''Κορυφαία προτεραιότητα είναι να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία καθώς δεν θα πλήξει μόνο την Ελλάδα, και ο κίνδυνος να μας πλήξει όλους ή τουλάχιστον κάποιες από τις άλλες χώρες, είναι μεγάλος.Έχω ξεκαθαρίσει τη θέση μου: πρέπει να γίνει οτιδήποτε για να κρατηθεί η ευρωζώνη ενωμένη πολιτικά, καθώς ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε πολύ γρήγορα ένα domino effect''.

Αυτές οι κουβέντες μεταφράζονται ότι η Μέρκελ θα σπρώξει την Ελλάδα σε ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ χρεοκοπία.Το χειρότερο όμως είναι η ερμηνεία που γίνεται στο ότι θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί η ευρωζώνη ενωμένη πολιτικά και να αποφευχθεί το ντόμινο.

Ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου σενάρια σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση Μέρκελ επεξεργάζεται νομικά τους τρόπους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.Μην βιαστείτε να πείτε πως ούτε νομικό πλαίσιο υπάρχει για κάτι τέτοιο, ούτε έχει αυτοκτονικές διαθέσεις η χώρα μας για να παραιτηθεί οικειοθελώς από το ευρώ.Γιατί πληροφορίες από την Γερμανία λένε πως κυβερνητικοί ''ξεσκονίζουν'' τα άρθρα της Συνθήκης της Ευρωπαικής Ένωσης, που προβλέπει και τις προυποθέσεις εξόδου μίας χώρας από την Ε.Ε.Και βέβαια εαν μία χώρα βγει από την Ε.Ε τότε την επόμενη στιγμή βγαίνει και από το ευρώ.

Στη euro2day αναφέρεται το άρθρο της Συνθήκης της Ε.Ε για περίπτωση μη οικειοθελούς αποχώρησης, δηλαδή για να το κάνουμε λιανά, πως μπορούν να μας διώξουν.

Άρθρο 7 :τα 4/5 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνδυασμό με θετική γνωμοδότηση της Κομισιόν και της ευρωβουλής μπορούν να αφαιρέσουν όλα τα δικαιώματα από μια χώρα, εάν αποφανθούν ότι λειτουργεί κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα εκτός και εαν κάποιος είναι τόσο αφελής να πιστέψει πως θα βρούμε σύμμαχο μεταξύ των κυβερνήσεων της Φινλανδίας, Ολλανδίας και Αυστρίας.

Ή μήπως νομίζετε πως αυτοί οι λαοί έχουν καλύτερη γνωμη για εμάς από ότι έχουν οι κυβερνήσεις τους; Μία σύντομη βόλτα στον διεθνή τύπο θα σας πείσει.

Οι Financial Times γράφουν :''Η διάσωση σε κίνδυνο'' εξηγώντας πως είναι στον αέρα το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Οι Los Angeles Times θεωρούν πως οι ευρωπαίοι πολιτικοί συνειδητοποίησαν πόσο πραγματικό ενδεχόμενο είναι για την Ελλάδα η χρεοκοπία.

Η Wall Street Journal υπενθυμίζει με νόημα πως τα μετρητά στην Ελλάδα τελειώνουν στα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ.Σαχινίδη.

Όσο για το Reuters, αυτό σχολιάζει τα κυβερνητικά μέτρα από τη ΔΕΘ, και ιδίως την περικοπή ενός μισθού από πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, ως ένα τραυμαπλάστ!
NEWSIT.GR
ΠΡΕΖΑ TV