Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2011: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Μποστ «ΜΗΔΕΙΑ»

Την κωμωδία του πολύ σπουδαίου Έλληνα σκιτσογράφου-ζωγράφου-συγγραφέα και διανοούμενου Μέντη Μποσταντζόγλου-Μπόστ με τίτλο «Μήδεια» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία η Σικυώνια Σκηνή στα πλαίσια των Σικυωνίων 2011.Περίπου 900 θεατές παρακολούθησαν την εκδήλωση με μεγάλο ενθουσιασμό και χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της παράστασης, που παρουσίασαν ένα πολύ ευχάριστο και πρωτότυπο θέαμα ,το οποίο διασκέδασε μικρούς και μεγάλους. Το θέμα του έργου αντιμετωπίστηκε με εντελώς σύγχρονη και ασυνήθιστη προσέγγιση, που δε δίχασε. Αντίθετα, ικανοποίησε και διασκέδασε πλούσια το κοινό.

Η Μήδεια της κυρίας Σωτηρίας Ζήση, υπήρξε ανεπανάληπτη! Κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του έργου με την άνεση της υποκριτικής της ικανότητας και ταυτόχρονα βοήθησε όλους τους άλλους συντελεστές να φανερώσουν τις αρετές του θαυμάσιου αυτού έργου, που βρήκε πλούσια ανταπόκριση στην καρδιά και τη σκέψη και του τελευταίου θεατή.

Ήταν ένα καλοκουρδισμένο σύνολο με μονάδες ξεχωριστές. Πήραν μέρος οι: Χριστίνα Μαρίνη, Μαρία Χατζηδουκάκη, Σωτηρία Ζήση, Στέφανος Γκιούλης, Λευτέρης Αχμέτης, Σοφία Κοντογιάννη, Γιώργος Πανούσης, Μάριος Στεφανιδέλης, Μάριος Αθανασόπουλος, Στέφανος Δασόπουλος και Βλάσσης Καλογεράκης.

Σοβαρότατο αρνητικό στοιχείο της προσπάθειας υπήρξε η έλλειψη καθισμάτων. Τριακόσιοι και πλέον θεατές καταμετρήθηκαν κυριολεκτικά κρεμασμένοι από σκάλες και μπαλκόνια. Επίσης ,απαράδεκτο στοιχείο προχειρότητας αποτελεί η ΒΑΡΒΑΡΗ και αναποτελεσματική ηχητική εγκατάσταση ,που προσέβαλε με την «ποιότητά της» όχι μόνο την προσπάθεια των ηθοποιών, αλλά και την υπομονή και ευγένεια του πολυπληθούς κοινού.

Βαγγέλης Λούτας