Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ









Πέρασαν δυο μέρες από το τέλος του πανηγυριού στην οδό Κοιμήσεως Κιάτου και πλέον εμείς, κάτοικοι της περιοχής , δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο εφιάλτης πέρασε (για φέτος).

Ως πότε τέλος πάντων θα γίνεται αυτό το «πανηγύρι»; Παλιοί και ηλικιωμένοι κάτοικοι θυμούνται ότι παλιά δεν υπήρχαν παρά ελάχιστα σπίτια στην περιοχή. Τώρα όμως πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να καταλάβει ότι εδώ είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Δεν είναι δυνατόν για τρείς συνεχόμενες μέρες τόσοι άνθρωποι –έμποροι και επισκέπτες- να επιβαρύνουν μια γειτονιά με τους θορύβους τους , τα σκουπίδια τους και το κυριότερο τις ακαθαρσίες τους που αφήνουν στους κήπους και τα παρκινγκ αφού δεν μπήκε στην περιοχή ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ!

Η νέα Δημοτική αρχή μάλλον κουράστηκε πριν ξεκινήσει το έργο που μας είχε υποσχεθεί. Περιμέναμε κάτι διαφορετικό φέτος… Λέγαμε δε μπορεί να ξαναγίνει το πανηγύρι μετά το περσινό ατύχημα. Έγινε όμως το παζάρι! Μια οδός Κοιμήσεως αδιαπέραστη από τα τσαντίρια που θύμιζαν τριτοκοσμική χώρα . Αλήθεια αν έπιανε μια φωτιά κάπου στην οδό , πόσα θύματα θα θρηνούσαμε αφού υπήρχε αδιαχώρητο; Η δημοτική αρχή, λοιπόν, παρέδωσε στον ίδιο νταή και βωμολόχο τύπο τη διοργάνωση , πιθανόν βάζοντάς του κάποιους όρους . Ο τύπος όμως δρώντας ως «Ελληνάρας» έκλεισε όχι μόνο τα παρκινγκ , αλλά και τις εισόδους των σπιτιών. Και βέβαια οι φιλοξενούμενοι παρκάρανε όπου γουστάρανε, κοιμόντουσαν στα πεζοδρόμια και τα παρκινγκ και είχαν κλείσει όλες τις εισόδους της οδού Κοιμήσεως, κλείνανε τα «μαγαζιά τους» όποτε γούσταραν, δηλαδή κατά τις 3:00 τα ξημερώματα. Πού ήταν οι υπεύθυνοι του Δήμου να επιβάλλουν κάποια τάξη; Όπως και τα προηγούμενα χρόνια… ΠΟΥΘΕΝΑ! ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ!

Σε άλλες πόλεις με μεγαλύτερα πανηγύρια, όπως μάθαμε ( Καλαμάτα, Άρτα , Γιάννενα) πλέον οι δημοτικές αρχές τα σταμάτησαν. Διέβλεψαν προφανώς ότι σ΄ αυτό το χάος άλλοι είναι οι κερδισμένοι, σίγουρα όχι ο Δήμος και οι κάτοικοί του! Κερδισμένοι είναι οι αρπακόλλες, οι Κινέζοι με τα αφορολόγητα , οι παπατζήδες και οι κλέφτες. Χαμένοι είναι αυτοί που ψωνίζουν μαϊμούδες και άχρηστα πράγματα (ίσως γιατί δεν ξέρουν, αλλά ο Δήμος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες του), το κράτος που χάνει φόρους , ο εμπορικός σύλλογος Κιάτου και κυρίως ΕΜΕΙΣ οι κάτοικοι της περιοχής που άθελά μας καταδικαζόμαστε από μια δημοτική αρχή που μας θυμάται και καθαρίζει – κλαδεύει κάθε 15 Αυγούστου , όπως και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές… Τι αλλαγή!!!! Δε θα σας ξεχάσουμε, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Αρ. Οικονόμου