Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΣΕ ΙΕΚ, ΚΟΛΕΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΙΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

Το θέμα ενδιαφέρει, μιας και αρκετοί, μετά την ανακοίνωση των βάσεων θα αναζητήσουν εναλλακτικές διεξόδους προς τη μεταλυκειακή εκπαίδευση:

1) Βεβαιωθειτε πως το πτυχιο ή η πιστοποίηση που θα παρετε ειναι Αναγνωρισμενη απο το Ελληνικο Κρατος και μπορειτε με αυτη να συμμετεχετε σε διαγωνισμους του δημοσιου. (Tα εργαστηρια ελευθερων σπουδων ΔΕΝ παρεχουν κρατικη πιστοποίηση.)
2) Μεγαλη προσοχη με τα διδακτρα.Πολλες ιδιωτικες σχολες υποχρεωνουν τους σπουδαστες τους να βγαλουν πιστωτικη καρτα σε συγκεκριμενη τραπεζα...ωστε να πληρωνουν με αυτο το τροπο τα διδακτρα τους...με αποτελεσμα εαν καθυστερησει καποιος να πληρωσει να του μπαινει τοκος!!!Αυτο το κανουν για να ειναι διασφαλισμενες πως θα παρουν τα λεφτα τους.Προσπαθηστε να κανετε διακανονισμο και να πληρωνετε στη σχολη σας τα διδακτρα,ακομη και εαν δεν σας τον δινουν αυτον ως τροπο πληρωμης.
3) Βεβαιωθειτε πως πραγματικα διδασκουν,οι καθηγητες που σας λενε οτι διδασκουν,σε περιπτωση που αυτο που επιλεξετε αφορα τα ΜΜΕ ή τις τεχνες.

4) Ρωτηστε τους σπουδαστες απο προηγουμενα ετη και αποφοιτους,για το εαν ειναι ευχαριστημενοι απο τη σχολη,για το μορφωτικο επιπεδο που υπαρχει και εαν οι γνωσεις που σου παρεχει η σχολη...αξιζουν τα λεφτα τους.
5)  Ρωτηστε για την επαγελματικη αποκατασταση απο τη σχολη, σπουδαστες παλαιοτερων ετων.
6) Σε περιπτωση Master, ελεγξτε μεσω του Υπ.Παιδειας για το εαν το Πανεπιστημιο του εξωτερικου με το οποιο συνεργαζεται η ιδιωτικη σχολη που θα πατε,ειναι πιστοποιημενο απο την Ε.Ε και εαν το πτυχιο του ειναι αναγνωρισμενο απο το Ελληνικο Κρατος.


πηγή: PrezaTv