Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...

Εμείς, Αυτοί και ο Μακρυγιάννης!

Αν ήξερε ο στρατηγός του -21 Μακρυγιάννης τη σημερινή κατάντια της συμβουλής του «πρέπει να είμαστε εις το εμείς και όχι εις το εγώ», θα το σκεφτότανε δυό φορές να τη συμπεριλάβει στα γράμματά του! Γιατί αυτό το «εμείς» αποδεικνύεται σήμερα ότι δεν αφορά όλους μας.

Αφορά βεβαίως όλους εμάς που στη χειρότερη είμαστε χωρίς δουλειά (και χωρίς καθόλου λεφτά) και στην καλύτερη στενοχωριόμαστε για τη μείωση του πενιχρού μισθού ή της σύνταξής μας! Δε μας φτάνουν τα 500 έως 1000 € το μήνα (6000 έως 12000 € το χρόνο) για να τα βγάλουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας; Υπομονή, θα έλθουν και καλύτερες μέρες (το πότε, μας διαφεύγει!), προς το παρόν όλοι ΕΜΕΙΣ σφίγγουμε τα ζωνάρια για να ανορθώσουμε την οικονομία μας που κατά έναν περίεργο , ανεξήγητο, τρόπο ΕΜΕΙΣ …..καταστρέψαμε! Αλλά χαιρόμαστε σαν καλοί Χριστιανοί, που κάποιοι συνάνθρωποί μας εκτός του ΕΜΕΙΣ περνούν λίγο(;;) καλύτερα από μας! Ποιοι είναι; Διαβάστε αυτά που διάβασα κι εγώ (ένα μικρό δείγμα από ….. συνεισφέροντες στην ανόρθωση της οικονομίας) και ….κλάψτε (από …χαρά),όπως κι εγώ!

· Πρόεδρος της Δημοκρατίας 360.000 ευρώ το χρόνο Σε όλους τους Προέδρους της Δημοκρατίας που έχουν αποχωρήσει παρέχεται ισόβια μηνιαία αποζημίωση λόγω εξόδων παράστασης 11.000 ευρώ

· Πρωθυπουργός: 113.500 ευρώ το χρόνο


· Υπουργοί/Bουλευτἐς : 98.760 ευρώ το χρόνο. Μηνιαίως (προ φόρου) 8.230 ευρώ μαζί με έξοδα παράστασης 1.230 ευρώ (Συν επίδομα γραφείου,τηλεφώνου,κίνησης και αυτοκίνητο!) Ά! Οι βουλευτές λαμβάνουν επίσης δύο κύριες συντάξεις και χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν από άλλο ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης.

· Υπάλληλοι της Βουλής (αυτοί οι …πελάτες των αιρετών μας):Συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας με σύνταξη που υπολογίζεται με 28,5 έτη στο 100% των κατά το μήνα εξόδου αποδοχών τους, όταν για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει όριο ηλικίας για τη λήψη σύνταξης, η οποία υπολογίζεται με 35 έτη υπηρεσίας στο 80% των αποδοχών τους. Εκτός δε του ότι διατήρησαν 16 μισθούς κατά την αποχώρησή τους από την εργασία λαμβάνουν εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) πέραν του ποσού που λαμβάνουν από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).. Συνολικά, κοντά 250.000 ευρώ.

Αυτά τα παραπάνω ποσά, σίγουρα δεν τα τρώμε όλοι μαζί, ΕΜΕΙΣ και ΑΥΤΟΙ! Δεν πρέπει να ζηλεύουμε όμως γιατί σαν καλοί Χριστιανοί που είμαστε, τηρούμε ευλαβικά το «ουκ επιθυμήσεις όσα τω πλησίω σου εστί».

Οπότε, ας τραγουδήσουμε καλύτερα,

«Μπάρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη, πάρε μαύρο γιαταγάνι

Κι έλα στη ζωή μας πίσω, το στραβό να κάνεις ίσο…..»


(Υστερόγραφο: Αν τα ποσά που μετέφερα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, θα παρακαλέσω θερμά κάποιον από ΑΥΤΟΥΣ να με διορθώσουν. Θα χαρώ να επανορθώσω!)

Κ.Μ.