Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Μειώνεται το τέλος ακινήτων για τις ευπαθείς ομάδες

Νέα εγκύκλιο που προβλέπει μειωμένο τέλος ακινήτων για ειδικές ομάδες χαμηλού εισοδήματος ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι το ειδικό τέλος επιλέχθηκε με δεδομένες τις αδυναμίες συλλογής κρατικών εσόδων. Επισήμανε ωστόσο πως όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ήταν προτεραιότητά του η αναζήτηση τρόπων ώστε να μην επιβαρύνονται οι ασθενείς ομάδες. Με τη σχετική εγκύκλιο, όπως είπε, αντιμετωπίζονται πολλά από τα ζητήματα που προκύπτουν, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί το ειδικό τέλος.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερωτήση της γενικής γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι στην εγκύκλιο θα προβλέπεται επίσης διαδικασία για διόρθωση λαθών, ενώ θα διευκολυνθεί η καταβολή του τέλους με περισσότερες δόσεις από την επόμενη χρονιά.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή της η κ. Παπαρήγα ζήτησε την κατάργηση του τέλους για όλους και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να μην το πληρώσουν. «Περιμέναμε ότι θα είχε ήδη προχωρήσει η κατάργηση του τέλους. Η κυβέρνηση θα έπρεπε σε αυτό το ζήτημα να κάνει ένα βήμα πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά. ΝΕΑ online
Για την αντιγραφή: Αντώνης Γιάνναρος