Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Αρνούνται να κόψουν το ρεύμα οι εργολήπτες δημοσίων έργων

Στο ψήφισμά τους, αναφέρουν τα εξής:

"Η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, έχοντας υπ΄όψιν την επιβολή Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) μέσω της Δ.Ε.Η. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παραπάνω εισφορά η οποία πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς που είναι αντίθετοι στην εισφορά και δεν θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κατακερματίζει τους συμπολίτες μας
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχή


Την απόφαση αυτή χαιρετίζει και το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:


"Η αντίδραση στα χαράτσια εξαπλώνεται μετά την απόφαση της συνδιάσκεψης της Πανελλήνιας Ένωσης Εργοληπτών Δημοσίων Έργων για άρνηση διακοπής ρεύματος

Τη σκυτάλη από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε πρόσφατα η συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, η οποία αποφάσισε να μην συμμετάσχει και να μην εκτελέσει εντολές της ΔΕΗ για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι.
Θέλουμε να συγχαρούμε την Ένωση αυτή για τη πρωτοβουλία της, γιατί, συναισθανόμενη τα αδιέξοδα και την ανέχεια στην οποία έχει περιπέσει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού από την ανάλγητη πολιτική της διπλής τρόικας(διεθνούς και εγχώριας) στέκεται αλληλέγγυα στο λαό.
Αξίζει όντως συγχαρητηρίων αυτή η πρωτοβουλία και είθε να βρει μιμητές και σε πολλούς άλλους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς. Διότι, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα η δημιουργία κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινών δράσεων για την απόκρουση της καταστροφικής αντικοινωνικής λαίλαπας που έχει προκύψει από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές."