Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ στο πλευρό των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας


Ανακοίνωση της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία οι οποίοι για πάνω από ένα μήνα δίνουν μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας. Οι εργαζόμενοι μπορεί να έχουν απέναντί τους την εργοδοσία, τα ΜΜΕ, το σύνολο του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, έχουν όμως στο πλευρό τους το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο νόμος της σιωπής έχει αρχίσει να σπάει. Ο αγώνας των εργαζομένων της Χαλυβουργίας συγκινεί και κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπους και κινήσεις πολιτών οι οποίοι αναζητούν τρόπους βοήθειας και στήριξης. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας. Συνδέεται με τους αγώνες του λαού μας για αξιοπρέπεια, δουλειά, προκοπή. Συνδέεται με τους αγώνες ενάντια στην τρόϊκα και τις κυβερνήσεις της.

Οι αγώνες που έρχονται δε μπορεί παρά να εμπνέονται από τον ανυποχώρητο, αποφασιστικό, ενωτικό αγώνα των εργαζομένων της Χαλυβουργίας. Όταν οι πλατείες και οι χώροι εργασίας γεμίζουν με ανθρώπους που μάχονται για τη ζωή και τα δικαιώματά τους τότε οι μέρες που έρχονται θα είναι σίγουρα καλύτερες.

Τους ευχόμαστε δύναμη, κουράγιο και καλή συνέχεια στον αγώνα τους. Θα είμαστε δίπλα τους.