Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Από την εκδήλωση για τον Αλ. Παπαδιαμάντη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10-12-2011 και ώρα 8:00 μ.μ στο Δημοτικό θέατρο Κιάτου η εκδήλωση που διοργάνωσε η Μηκώνη του Δήμου Σικυωνίων για τα 100 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης τότε και τώρα».
    Η εκδήλωση ξεκίνησε με δραματοποιημένη ανάγνωση διηγημάτων του συγγραφέα από μέλη της Σικυώνειας Σκηνής με συνοδεία πιάνου, φλάουτου και κιθάρας σε σκηνοθεσία του κ.Γιώργου Καρβουτζή.
   Στη συνέχεια προλόγισαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Σικυωνίων κ.Νίκος Παπαβασιλείου και ο Δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Μηκώνης κ.Γιώργος Σταματόπουλος, αναδεκνύοντας τη διαχρονικότητα του έργου και των μηνυμάτων που πέρασε ο «Άγιος των ελληνικών γραμμάτων» ενώ ακολούθησε η ομιλία-παρουσίαση της ζωής και του έργου του από τον διδάκτορα φιλολογίας κ.Άγγελο Μαντά.

   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό, αφήνοντας  διάχυτα τη μαγεία της γλώσσας  και της περιγραφικής δεινότητας του Παπαδιαμάντη, καθώς και το δέος μπροστά στην τεράστια παιδεία του και τη συμβολή του έργου του στα Ελληνικά γράμματα, στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.

ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ