Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου Κιάτου



Το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων του 2ου γυμνασίου Κιάτου πήρε την εξής απόφαση – πρόταση:

Πριν από 71 χρόνια η Ελληνική κοινωνία τέθηκε αντιμέτωπη με το ερώτημα εάν θα επιτρέψει στις δυνάμεις του φασισμού να περάσουν από το ελληνικό έδαφος ή όχι. Σύσσωμη λοιπόν η κοινωνία της εποχής αποφάσισε να πει ΟΧΙ. Προτίμησε να έχει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και απέδειξε πως όταν αγωνίζεσαι για το δίκιο μπορείς όντας μια μικρή στην πραγματικότητα δύναμη όχι μόνο να αγωνιστείς ενάντια στη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου αλλά και να νικήσεις.

Για να τιμήσουμε τον αγώνα αυτών των ανθρώπων -μια και θεωρούμε τους εαυτούς μας απόγονούς τους- κάνουμε κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και οι παρελάσεις.

Δεδομένης της συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αυτή τη στιγμή και για να τιμήσουμε έστω και στο ελάχιστο τους προγόνους μας, προτείνουμε στους συλλόγους διδασκόντων και στα 15μελή των γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας όταν έρθει η σειρά τους για την παρέλαση να κάνουμε όλοι μαζί κάτι διαφορετικό: γονείς, καθηγητές, δάσκαλοι, μαθητές να περπατήσουμε προς την πλατεία καλώντας όλο τον κόσμο να ακολουθήσει. Να πούμε το δικό μας ΟΧΙ στο «μέλλον» που μας επιφυλάσσουν οι ίδιοι που πριν από μερικά χρόνια έτρεχαν στα βουνά της Ελλάδας για να γλυτώσουν. Ένα «μέλλον» που δυστυχώς δεν περιλαμβάνει το σχολείο, την ελπίδα, το χαμόγελο ούτε όμως και το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών μας όπως το είχαμε ονειρευτεί. Σας καλούμε λοιπόν η παρέλαση των γυμνασίων και λυκείων να εξελιχθεί σε μια πορεία που θα βροντοφωνάξει ΟΧΙ.

ΟΧΙ στο ΘΑΝΑΤΟ της παιδείας ΟΧΙ στο ΘΑΝΑΤΟ της Ελλάδας.