Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Κοινή Δράση: "Η κυβέρνηση μας κόβει το ρεύμα. Πολίτες και εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ας αντισταθούμε!"

Η υπουργική απόφαση για το νέο χαρατσι της ΔΕΗ (με βάση δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας) αποτελεί αντισυνταγματική παρεκτροπή και μαφιόζικο εκβιασμό προς τους πολίτες. Προβλέπει:
- πληρωμή των λογαριασμών 40 μόνο μέρες αφού εκδοθούν.
- καμία μέριμνα δεν υπάρχει για πολίτες που ήδη βρίσκονται σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ για συσσωρευμένες προηγούμενες οφειλές.
- διακοπή του ρεύματος χωρίς δικαίωμα επανασύνδεσης εφόσον δεν πληρωθεί ο λογαριασμός!
- 20 μέρες μετα τη διακοπή του ρεύματος το τέλος και το χρέος πάει στην εφορία.
-επανασύνδεση του ρεύματος γίνεται μόνο αν πληρωθεί στην εφορία το τέλος!
Οι πολίτες έχουμε όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να αντισταθούμε! Σε κάθε γειτονιά ας παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να μην πληρωθεί το τέλος παρά μόνο η ΔΕΗ (μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων).

Και να μας έρθει το τέλος μέσω εφορίας (μέχρι τότε μπορεί να έχει φύγει και η κυβέρνηση) ας γνωρίζουμε ότι η επιβάρυνση για κάθε μήνα καθυστέρησης είναι μόνο 1%. Να εμποδιστεί η οποιαδήποτε απόπειρα των εργολάβων να διακόψουν το ρεύμα.
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η ΔΕΗ οφείλει να είναι επιχείρηση κοινής ωφέλειας και όχι επιχείρηση με εκατομμύρια κέρδη καθε χρόνο για να θησαυρίζουν οι μέτοχοί της. Επανασυνδέουμε το ρεύμα όπου είναι εφικτό λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλειας ή απαιτούμε από τη ΔΕΗ με όλους τους τρόπους (καταλήψεις, διαμαρτυρίες) την επανασύνδεση. Κάθε γειτονια να βρεθεί ,να συζητήσει, να οργανωθεί. Ή όλοι ή κανείς!
Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αποτελεί η κατάληψη που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών (δείτε και το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ και εδώ).
Η απεργία στις 19/10 πρέπει να αποτελέσει την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση και την τρόικα. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!