Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αποκαθιστώντας την αλήθεια: απάντηση του Π.Χρυσικού στο άρθρο του Ν.Ζαχαρόπουλου για το νερό

Σε συνέχεια άρθρου που πρόσφατα δημοσιεύτηκε στον τύπο εκ μέρους του κ. Ζαχαρόπουλου, σχετικά με την ποιότητα του νερού και τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Σικυωνίων, έχω την υποχρέωση να ενημερώσω τους Σικυώνιους συμπολίτες μου τα κάτωθι :

Ο συντάκτης του ως άνω άρθρου έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος σε δύο διαφορετικά σχήματα και συνδυασμούς. Όλες αυτές τις ανησυχίες θα έπρεπε να τις είχε τότε διατυπώσει όντας εν ενεργεία Αντιδήμαρχος, προσφέροντας έτσι και τις αντίστοιχες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων της ΔΕΥΑ Σικυωνίων, όσον αφορά στην ποιότητα του νερού και το 80% (Ν.1069/1980)για νέα εργα.

Τα Νέα Έργα λοιπόν για τα οποία πληρώνουμε μέσα από το 80% του λογαριασμού ύδρευσης είναι τα εξής:
1. «Επέκταση αποχετευτικού δικτύου Πασίου», προϋπολογισμού 2.509.000,00 €, εντάχθηκε στις 13-07-2011.
2. «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Κιάτου (υπολειπόμενο τμήμα)», προϋπολογισμός 2.244.750,00 €, εντάχθηκε στις 11-05-2011.
3. «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Δημοτικού Διαμερίσματος Μουλκίου», προϋπολογισμός 1.906.000,00 €, εντάχθηκε στις 22-12-2010.
(Έχει ήδη δημοπρατηθεί από την καινούρια Δημοτική Αρχή).

Καθώς επίσης και όσα έργα έχουν εκτελεστεί από την ΔΕΥΑ Σικυωνίων στο παρελθόν.

Όσον αφορά στην ποιότητα του νερού παρακαλώ πολύ ο κ. Ζαχαρόπουλος να προσέλθει στα γραφεία της Επιχείρησης προκειμένου μετά από αίτησής του, να παραλάβει τα αποτελέσματα των συχνών χημικών εξετάσεων που γίνονται κατά περιόδους, από πιστοποιημένο εργαστήριο .’Αλλωστε υπάρχει και σχετικό άρθρο στην εφημερίδα ‘’Sikyonistas’’ για την ποιότητα του νερού και για τα σχέδια της Δημοτικής αρχής για την μελλοντική υδροληψία.

Όσον αφορά στο κόστος του νερού και εκεί φαίνεται να μην είναι ενήμερος διότι το κόστος του νερού για το έτος 2010 ανήλθε στις 165.000,00€ περίπου.

Εύχομαι με την παρούσα επιστολή να γίνει ξεκάθαρο πλέον ότι τα ερωτήματα που έθεσε σε πρόσφατο άρθρο του, δε βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων αντίθετα δημιουργούν αβάσιμα ερωτήματα.

Επιτέλους στις κρίσιμες στιγμές που η χώρα μας περνάει, κάθε είδους μικροπολιτικής είναι περιττή. Αυτό που ο τόπος χρειάζεται σήμερα είναι εποικοδομητική πολιτική με άποψη και προτάσεις για κάτι καλύτερο από αυτό που αυτή την στιγμή βιώνει ο ελληνικός λαός.

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος ΔΕΥΑ Σικυωνίων
Χρυσικός Παύλος