Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Υποβρύχια Έρευνα...

 Γράφει ο Κ.Δ. Καραμπέτσος


ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ και τα μέτρα πέφτουν σαν τα φθινοπωρινά φύλλα…πολλά και ανεξέλεγκτα, σαν σταγόνες αίματος στο διεθνές νομισματικό σφαγείο! Οι αγανακτισμένοι ξαναβγαίνουν στις πλατείες χωρίς ρακέτες αλλά αυτή τη φορά θα χρειαστούν μπρατσάκια. Οι διακοπές αποτελούν μια μακρινή θολή ανάμνηση που ίσως να μην επαναληφθεί, με νοσταλγία θα βλέπουμε τις καλοκαιρινές μας περιπέτειες σε  foto και video σαν απομεινάρια μιας χρεοκοπημένης γενιάς και μιας πολιτικής ηγεσίας στο ρόλο του νεκροθάφτη ενός λαού! Γάμ . τα με μεγάλα γράμματα!

ΜΙΑΣ και αναμένεται δύσκολος χειμώνας ας ασχοληθούμε με έναν ΟΔΗΓΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ . Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε για να εξοικονομήσουμε θέρμανση ώστε να μη μας βρει η άνοιξη κατεψυγμένους!

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Επιβάλλεται πλέον η παρουσία μας στις Κυριακάτικες λειτουργίες, απαραίτητη διενέργεια λιτανειών ανά δημοτικό διαμέρισμα τουλάχιστον 3 φορές το μήνα, οι εκκλήσεις είναι συγκεκριμένες και αφορούν την καλοκαιρία. Ιδανικές θερμοκρασίες 18 με 22 βαθμοί. Ευχή όλων οι αλκυονίδες μέρες να κρατήσουν 50 μέρες. Διακαής πόθος μας να αποκτήσουμε τροπικό κλίμα με την βοήθεια της προσευχής!

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Το απόλυτο δώρο για επίσκεψη, θα εκτιμηθεί δεόντως από τον οικοδεσπότη, με ένα 5κιλο έχετε δικαίωμα και ύπνου, απαραίτητη προϋπόθεση για να δικαιολογηθεί η κατανάλωση είναι η παρουσία 4 ατόμων και άνω, οι 2 πρέπει οπωσδήποτε να είναι συνταξιούχοι.

ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ: Συνδέεται άμεσα με το π.θ. Η λύση εδώ είναι καταλυτική. Απομονώνουμε όλα τα σώματα, αφήνουμε μόνο στο καθιστικό, μεταφέρουμε όλη την επίπλωση γύρω από το σώμα και οι δραστηριότητές μας περιστρέφονται γύρω από αυτό το σώμα. Εκ των πραγμάτων η οικογένεια δένεται περισσότερο και το συγγενικό φρόνημα είναι στα πάνω του!

ΤΖΑΚΙ: Η εξέλιξή του τα τελευταία χρόνια θυμίζει τις κλασικές τηλεοράσεις που μετατράπηκαν σε plasma. Εδώ η παρουσία ατόμων πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 για να απολαύσουν την αίσθηση του τζακιού αλλά και να έχουν το δικαίωμα να ψήσουν! Το ιδανικό είναι οι καλεσμένοι να φέρνουν κάποια ξύλα μαζί τους…Όσο για το ενεργειακό τζάκι, ισχύει ότι και για τα καλοριφέρ.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΟΜΠΑ: Σταθερή αξία, αν και περιορίζεται σε κατά τόπους επίπεδα θέρμανσης ( μόνο χέρια, μόνο πόδια κ.τ.λ.) Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται μόνο από ένα άτομο, θεωρείται αμάρτημα! Με 3 άτομα και άνω η χρήση του θεωρείται οικονομική όπως λένε οι αστρολόγοι.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΒΕΡΤΑ: Στους δύο ο τρίτος δε χωρεί. Κάνουμε μια εξαίρεση και βολεύουμε ακόμα ένα άτομο. Επίσης η ηλ. κουβέρτα είναι ιδανική για να κρατάμε ζεστό το φαγητό μας. Οι πρώτες κουβέρτες με μπαλαντέζα θα εμφανιστούν οσονούπω.

ΕΝΔΥΣΗ: Εδώ αυτοσχεδιάζουμε. Ο καθένας έχει τις αντοχές του! Υπάρχει  εύκολη και γρήγορη λύση, ο φούρνος μικροκυμάτων, βάζετε σκούφο, γάντια, μπότες και αντιμετωπίζεται το κρύο σαν hotdog με σάλτσα samurai. Θα επανέλθει στη μόδα το στρατιωτικό ντύσιμο όπου οι χλαίνες, οι μάλλινες φανέλες, σκελέες και άλλα μιλιτέρ αξεσουάρ θα δημιουργήσουν νέες τάσεις στη μόδα. Όλοι καρφωμένοι στο fashion tv για να δούμε το τελευταίο μοντέλο των λοκατζίδων!

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Θα θυμίζει σύντομο ανέκδοτο. Ας όψεται! Μονοήμερες θα είναι πλέον και εντός του νομού φυσικά. Εξοικονομούμε χρόνο και χρήμα. Μέχρι 3 μονοήμερα έχουμε δικαίωμα να απολαύσουμε.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Ξαναθυμόμαστε τη φασολάδα, τις φακές κ.ο.κ. Ανακαλύπτουμε τη μαγεία της κονσέρβας, χανόμαστε σε gourmet περιπέτειες με λίπος φάλαινας και Νορβηγικού μπακαλιάρου. Η βότκα και το κονιάκ παίρνουν την εκδίκησή τους από το τσίπουρο και το κρασί. Απαραίτητες οι πλούσιες θερμίδες για την αντιμετώπιση του κρύου.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ θα μπορούσα να αναπτύξω το θέμα και σε άλλους τομείς θέρμανσης. Άλλη φορά. Ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος, με παγωμένη τσέπη και κατεψυγμένο πορτοφόλι. Οι λογαριασμοί θα ρέουν σαν καυτή λάβα από ενεργειακό τζάκι. Φίλτατοι σας εύχομαι καλό ζέσταμα σε όλα τα επίπεδα! Και όπως έλεγαν οι παλιοί «να ‘χεις τα πόδια σου ζεστά και την κεφαλή σου κρύα» γιατί μόνο με ψυχραιμία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε  το ζοφερό μέλλον μας!