Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Όπως έχει έγκαιρα ανακοινωθεί, αυτό το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Σικυωνίων Πολιτών, στα γραφεία μας, Μετ. Σωτήρος 23 (έναντι ΚΑΠΗ). Για το θέμα υπάρχει και εκτενές άρθρο που παρουσιάζει ένα σύντομο απολογισμό, αλλά εδώ μπορείτε να διαβάσετε και κάποιες επιπλέον πληροφορίες, που πιθανόν να είναι χρήσιμες για όσους δεν έχουν ξανασχοληθεί:
  • Η συνέλευση αυτή και οι εκλογές πραγματοποιούνται ανά 2 χρόνια, οπότε και λήγει η θητεία του Δ.Σ.
  • Η διαδικασία έχει ως εξής: τα μέλη του Δ.Σ. παρουσιάζουν έναν απολογισμό δράσης και έναν οικονομικό απολογισμό και στη συνέχεια ακολουθεί η συνέλευση, στην οποία γίνεται κριτική και κατατίθενται προτάσεις. Στο τέλος της διαδικασίας δηλώνονται οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. και ακολουθούν εκλογές.
  • Ακόμα κι αν κάποιος δε θέλει να μπει στο Δ.Σ., είναι σημαντική η παρουσία του, καθώς χρειαζόμαστε την κριτική και τις νέες ιδέες. Έτσι, είναι καλό να δώσετε το παρόν και να πάρετε το λόγο.
  • Πολλοί αναρωτιούνται με ποιον τρόπο μπορούν να προσφέρουν στο σύλλογο. Ανάλογα με τις ικανότητες και τις επιθυμίες του καθενός, αλλά και το χρόνο που μπορεί να διαθέσει, υπάρχουν διάφορα πόστα από τα οποία μπορεί να βοηθήσει κανείς, όπως:
    • Συμμετοχή στο σχεδιασμό των δράσεων του συλλόγου και στην υλοποίησή τους. Όλες οι ιδέες εδώ τίθενται υπό συζήτηση. Είναι αλήθεια ότι, πέρα από την εφημερίδα, οι δράσεις έχουν περιοριστεί λόγω του μικρού αριθμού ενεργών μελών και χρειάζεται "νέο αίμα".
    • Συμμετοχή στη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας. Πρόκειται για μία ανοιχτή ομάδα, που συναντιέται και συζητάει για την ύλη της "Πολιτείας Σικυωνίων" και τις θέσεις που θα παρουσιάσει ο σύλλογος στα ζητήματα που προβάλλονται κάθε φορά, λίγες μέρες πριν εκδοθεί το κάθε φύλλο. Η λειτουργία της συγκεκριμένης ομάδας είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι θέλουμε η εφημερίδα να έχει άποψη για τα τοπικά ζητήματα.
    • Πληροφόρηση, μέσα από την παρακολούθηση δημοτικών συμβουλίων, συνομιλία με αρμόδιους για διάφορα ζητήματα, "ψάρεμα" ειδήσεων κλπ.
    • Διαδικαστικά ζητήματα, όπως ταμείο, επικοινωνία με διαφημιζομενους, βοήθεια στη διανομή της εφημερίδας κλπ. Είναι ένα πόστο "άχαρο", αλλά πολύ χρήσιμο για την επιβίωση της εφημερίδας.
    • Συμμετοχή στην ομάδα διαχείρισης του blog, το οποίο θέλουμε να έχει καθημερινή λειτουργία.
    • Οικονομική ενίσχυση: αν θέλετε να στηρίξετε την προσπάθεια του συλλόγου και δεν έχετε χρόνο, ίσως... σας κοστίσει κάτι παραπάνω! Το θετικό είναι πως η οικονομική κατάσταση ήδη βελτιώνεται (γι' αυτό και σταμάτησαν οι ενοχλητικές εκκλήσεις στο πρωτοσέλιδο), αλλά η έκδοση της εφημερίδας έχει πάντα ένα σημαντικό κόστος, το οποίο χρειάζεται μια μικρή συνδρομή από τους φίλους της για να καλυφθεί.
Γύρω μας υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι και ενεργοί συμπολίτες με τους οποίους επιθυμούμε συνεργασία. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους το Σάββατο, για να τα συζητήσουμε όλα από κοντά και να πάρουμε αποφάσεις για την επόμενη διετία.