Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ


Μια νέα σπουδαία σκακιστική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το Δεκέμβριο στο Βραχάτι και με τον τρόπο αυτό η περιοχή εξελίσσεται σε ένα μεγάλο σκακιστικό κέντρο. Πρόκειται για το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων 2011 που διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας «Αργοναύτης» σε συνεργασία με την Π.Σ. Περιστερίου και την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν, στην ιδανική για σκακιστικούς αγώνες αίθουσα «Ευαγγελία» του ξενοδοχείου «ΑΛΚΥΩΝ», το χρονικό διάστημα 16-18 Δεκεμβρίου 2011. Οι αποστολές των ομάδων θα φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία «ΑΛΚΥΩΝ» (Βραχάτι) και «ΟΝΑΡ» (Κοκκώνι).

Στο πρωτάθλημα, που αποτελεί την τελική φάση του Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων, θα συμμετάσχουν 14 ομάδες που θα προκριθούν από τα αντίστοιχα πρωταθλήματα των τοπικών ενώσεων όλης της Ελλάδας. Οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι εξαμελείς (16χρονος-η, 14χρονος-η, 12χρονος-η, 10χρονος–η, 16χρονη, 12χρονη) και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων.

Προβλέπεται να φιλοξενηθούν περισσότερα από 150 άτομα που θα είναι αθλητές, διαιτητές, γονείς, συνοδοί και φίλοι του αθλήματος.

Οι αγώνες για άλλη μία φορά θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω ίντερνετ από την ιστοσελίδα του συλλόγου www.korinthiachess.gr

Σε παράλληλη εκδήλωση, οι πρώτοι εγγεγραμμένοι αθλητές – μαθητές του κορινθιακού συλλόγου θα συμμετάσχουν σε ξεχωριστό τουρνουά νεαρών αθλητών από όλη την περιοχή, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παίξουν τους πρώτους επίσημους αγώνες τους.