Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Για την κρίση της χώρας...

Η Χώρα κυβερνάται εδώ και (50) περίπου χρόνια απο τις ίδιες οικογένειες, τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια πορτοφόλια, τα ίδια τζάκια.
Δυστυχώς παρά την εμπιστοσύνη που απόλαυσαν απο τους πολίτες,με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους και κατάντησαν τη Χώρα που γέννησε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία, τις τέχνες και τα γράμματα, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, περίγελο σε ολόκληρο τον κόσμο και μετέτρεψαν τη δημοκρατία σε ολιγαρχία.
Διέλυσαν τη χώρα σε όλους σχεδόν τους τομείς και απαξίωσαν τους θεσμούς.
Εκχώρησαν τη δημόσια περιουσία και τον πλούτο της Χώρας στους ξένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς,το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ.
Χρεοκόπησαν τη χώρα και εφτώχιναν τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις.
Παρέδωσαν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους(δήλωση του Πρωθυπουργού).
Με την ανυπαρξία πολιτικής στην ανάπτυξη έφθασαν την ανεργία στο 1.000.000 άτομα και πλέον.
Υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας τα οποία αναγκάζονται σε νέα μετανάστευση.
Αποσάρθρωσαν τον κοινωνικό ιστό και διέλυσαν τα Ασφαλιστικά ταμεία διασπαθίζοντας τα χρήματα απο τις κρατήσεις και το υστέρημα των εργαζομένων.
Κατοχύρωσαν την ασυλία τους στο Σύνταγμα για να διαφεύγουν απο κάθε παράνομη πράξη.(Αλληλοαπαλλάσονται με την μέθοδο την επιτροπών).
Σε εποχές οικονομικής κρίσης προκαλούν με τη συμπεριφορά τους & τα προνόμια που απολαμβάνουν.(Ο αριθμός των βουλευτών δεν έπρεπε να ήταν πάνω απο 100).
Έκαναν τη μεγαλύτερη ανακατανομή των εισοδημάτων τα τελευταία χρόνια σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων με το έγκλημα του Χρηματιστηρίου (100 δις. Ευρώ).
Εξευτέλισαν μαζί με τους συνδικαλιστές το συνδικαλιστικό κίνημα και το χρησιμοποίησαν για τις κομματικές τους επιδιώξεις.
Μετέτρεψαν τα κόμματα σε πλυντήρια βρώμικου χρήματος με τις μίζες και τις προμήθειες απο τη SIEMENS, τις πολεμικές βιομηχανίες κτλ.
Δεν αξιοποίησαν τον πνευματικό και υλικό πλούτο της χώρας, τα κοινοτικά κονδύλια κ.α. εμβάσματα προς όφελος της χώρας και των εργαζομένων.
Διοχετεύθηκε με την ανοχή τους αν όχι με τη συνεργασία τους ο πλούτος της χώρας στις ξένες τράπεζες της Ελβετίας κ.α. χωρών(1,2 τρις. Ευρώ).
Ανέχθηκαν και περίθαλψαν τους φοροφυγάδες που εγκλημάτισαν κατά της χώρας (απο τα 100 δις. ευρώ φορολογούνται μόνο τα 9).
Χρησιμοποίησαν την κρατική μηχανή και τους Δημ. Υπαλλήλους ως κομματικούς στρατούς και τώρα αφού τους αποκαλούν «κοπρίτες» τους θέτουν σε «υπηρεσιακή εφεδρεία».
Διέλυσαν τη δημόσια παιδεία και την έκαναν προνόμιο των ολίγων.
Διέλυσαν σε μεγάλο βαθμό το σύστημα της δημόσιας υγείας.
Αφού απέτυχαν σε όλα τα μέτρα που έλαβαν μέχρι σήμερα ετοιμάζουν νέα μέτρα και φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων και ασθενέστερων οικονομικά τάξεων για να τους αποτελείωσουν στο όνομα του νέου δόγματος ή της νέας τάξης πραγμάτων που εφαρμόζουν.
Εδώ που φθάσαμε ο μόνος θύλακας αντίστασης είναι οι έλληνες πολίτες οι οποίοι όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουν να αντιδράσουν, να αναλάβουν πολιτική δράση, να αποκαταστήσουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία και να περισώσουν ό,τι είναι δυνατό.
Το εκλογικό σώμα, οι πολίτες, θα καταλογίσουν σύντομα στο πολιτικό σύστημα τις πολιτικές του ευθύνες.Η δικαιοσύνη οφείλει να παραπέμψει τους υπευθύνους της τραγωδίας της χώρας στο Ειδικό Δικαστήριο με τις κατηγορίες του δοσιλογισμού, του ξεπουλήματος της περιουσίας της χώρας, της διαφθοράς και της εθνικής μειοδοσίας.

Νίκος Ζαχαρόπουλος