Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

"ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ… ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ"

Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε
Χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε.
Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε,
Μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε
Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα
Παντοτινό τον ήλιο τον Ηλιάτορα. 
(Οδυσσέας Ελύτης)

Κι όμως νιώθουμε επιβάτες σε πλοίο που καταποντίζεται γιατί οι καπεταναίοι….ανάξιοι. να κρατήσουν σωστά το τιμόνι αφήνουν το τρελοβάπορο της Ελλάδας στο έλεος των κυμάτων του χρέους!!
Πέρα από τους στίχους της αισιοδοξίας ,τώρα που’’ ο Ήλιος για να γυρίσει θέλει δουλειά πολλή’’, τώρα τα λόγια μας είναι φωνές αγανάκτησης.
Η κυβέρνηση ενάμιση χρόνο τώρα καταστρέφει τη μεσαία τάξη, διαλύει τον κοινωνικό ιστό, πετά στο δρόμο τους εργαζόμενους δίχως οίκτο και με απίστευτο κυνισμό ,με 155 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να εκτελούν διατεταγμένη Υπηρεσία των δανειστών και να ενεργούν ως κοτζαμπάσηδες της Τροϊκανής Αυτοκρατορίας . Με τη θετική τους ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο ,ερήμην του ελληνικού λαού, εκποιούν οριστικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους και εξαθλιώνουν τη μεσαία τάξη περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις και επιβάλλοντας κεφαλικούς φόρους με τη μορφή εισφορών.

Η μόνη αντίσταση που μπορούμε είναι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. Τι θα γίνει τότε; Θα πάμε όλοι φυλακή; Θα σταματήσει η εφορία να μας δίνει φορολογική ενημερότητα ; Θα έρθει το οικονομικό επιτελείο σπίτι μας να ζητήσει τα σπασμένα…; ‘’Φόροι ,φόροι θα πάρουμε τα όρη’’. Για να μην πάρουμε τα βουνά ας αρνηθούμε και μια φορά το Κράτος του Αδίκου !! Μπορούμε να ΄΄τρίψουμε΄΄ στη μούρη μερικών την ψήφο που τους δώσαμε και την ατίμασαν.
Μας κυβερνούσαν για χρόνια άνθρωποι που χωρίς συναίσθηση των τεράστιων ευθυνών τους για τη διαχρονική καταστροφική οικονομική τους πολιτική , μας οδήγησαν στο ΔΝΤ . Οδήγησαν την αγορά στην ασφυξία ,την κοινωνική συνοχή στα όρια της κατάρρευσης κι αναζητούν να βρουν ενόχους για τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης τακτικής τους. Ποιος θα χάσει αν καταρρεύσει η ελληνική οικονομία;
Αυτοί που έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό ,αυτοί που έχουν επενδύσει σε ομόλογα και
κινητές αξίες εκτός Ελλάδας ; ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ οι άνεργοι ,αυτοί που ΘΑ γίνουν άνεργοι επειδή οι επιχειρήσεις τους θα κλείσουν ,οι μικροϊδιοκτήτες που θα βλέπουν την ιδιοκτησία τους να απαξιώνεται. ΘΑ ΧΑΣΕΙ ο ελληνικός λαός !

Π .Σ .Σ