Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Υποβρύχια Έρευνα...

 Όλοι οι υποψήφιοι chef της τοπικής αυτοδιοίκησης, ετοιμάζονται οσονούπω να μπουν στην μεγάλη χύτρα των εκλογών.
 Τα μαγειρέματα που προέκυψαν και οι επιλογές των Top Chef (Υπ. Δήμαρχοι) στον κατάλογο με τα ορεκτικά (Υπ. Σύμβουλοι) μας δίνει άπειρες επιλογές, για να παραγγείλουμε ότι θέλουμε.
 Ένα μενού πλουσιότατο και γευστικότατο, απ’ όλα έχει ο μπαχτσές, και αγωνία, και ίντριγκες, και γκάλοπ, και αμφισβητήσεις αλλά και περίεργες συνταγές μετακινήσεων (sic!), που συζητιούνται κατά την ώρα της παραγγελίας. Βλέπετε, το τελευταίο πιάτο είναι και το πλέον…πιπεράτο!!!
Κόμματα: ίδια συνταγή για όλους!
 Όπως καταλαβαίνετε, πέρα από το Δ.Ν.Τ και την τρόικα, η Ελλάδα βρίσκεται στην δίνη των δημοτικών εκλογών και των εκπομπών μαγειρικής. Όπου και τα 2 έχουν τόσα κοινά μαγειρέματα!!!
 Όπου εμβόλιμα, η ζωή μας πλήττεται από αυξήσεις (30% πετρέλαιο θέρμανσης),ψυχολογικό «πόλεμο» (δελτία ειδήσεων). Και μία απέραντη αβεβαιότητα ακόμα και για το παρόν.


Οι υποψήφιοι ακονίζουν τα μαχαίρια... για μια ψήφο!
Και έρχονται οι δημοτικές εκλογές σαν γαρνιτούρα πάνω σε ένα χαλασμένο φαγητό, σαν μπαχάρι, να κρύψει αιώνιες αμαρτίες έστω και προσωρινά, όπου ξανά θα βουτήξουμε στο καζάνι (που βράζει) της καθημερινότητας!!!
 Να αλλάξουμε λίγο κλίμα, γιατί με βλέπω Μανωλίδου όπως πάω και δεν έχω μουσικό ταλέντο!
 Νέα από το Copyleft, αργά αλλά σταθερά ετοιμάζεται το χειμωνιάτικο τεύχος, περιμένοντας εξελίξεις και παρακολουθώντας από κοντά την επικαιρότητα. Θα βγει τεύχος με μηδέν λιπαρά και γευστικότατο.

 Το Copyleft και η Επιτροπή ενάντια στα μέτρα είναι υπεύθυνο για τις αφίσες υπέρ της FULGOR και του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Είναι τραγική ειρωνεία, οι ζωές τόσο νέων ανθρώπων να εξαρτώνται από την βούληση (?) ενός ενενηντάχρονου ιδιοκτήτη!!! Τα σχόλια δικά σας…
 Παράλληλα ξεκίνησαν και οι προβολές της ομάδας, όπου κάθε Κυριακή 20:30 μμ στην ΚΟΔΕΣ (πρώην ΔΕΑΠΑΣ) προβάλλονται ταινίες για μικρούς και μεγάλους (παλιές καλές εποχές για το ΣΙΝΕΑΚ). Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ενεργή συμμετοχή σας στις επιλογές των ταινιών είναι καθοριστική.
 Ένα αφιέρωμα στο ρεμπέτικο θα παρουσιάσει σύντομα το Copyleft. Περισσότερα από στόμα σε στόμα ή στο επόμενο φύλλο.
 Στις 22/10 και ώρα 14:00 μμ στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιάτου ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Επαγγελματιών Καταστηματαρχών καλεί σε γενική συνέλευση όλους τους επαγγελματίες του κλάδου για να συζητήσουν για τον καθορισμό και προγραμματισμό δράσης του Συλλόγου. Στην Γ.Σ. θα είναι καλεσμένοι για δεκάλεπτη ομιλία, οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Σικυωνίων.
 Ξαναμπαίνουμε στον κόσμο των γεύσεων. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΥΛΚΙΟΥ, διοργανώνει τον 2ο διαγωνισμό μαγειρικής στις 24/10 σε γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων στο Κιάτο. Θα συμμετάσχουν επίσης και οι Σύλλογοι Γυναικών ΣΟΥΛΙΟΥ, ΑΝΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ, ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ και ΚΑΠΗ Κιάτου, καθώς και χορευτικές ομάδες. Ένα πάντρεμα μαγειρικής παράδοσης αλλά και δημοτικών χορών από το δραστήριο Σύλλογο που μπαίνει δυναμικά για τον χειμώνα.
 Στις 23/10 ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου, σας προσκαλεί σε μία rock βραδιά με τους εξαιρετικούς ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ σε γνωστό café bar της παραλίας Κιάτου. Θα θυμηθούμε αξέχαστα classic rock άσματα από τη Δήμητρα και τους Ονειροβάτες.
 Στις 12/11 ο Σύλλογός μας και η Πολιτεία Σικυωνίων, σας καλούν στην νέα θεατρική εξόρμηση. Όσοι θέλουν μπορούν να δηλώσουν συμμέτοχη για την παράσταση «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ» με τον Νικήτα Τσακίρογλου. Από το ΚΘΒΕ και για μόνο 10 παραστάσεις.
 Ο Οκτώβρης ήταν γεμάτος από Καββαδία. Η ΣΙΚΥΩΝΙΑ ΣΚΗΝΗ τίμησε τον ποιητή σε μία σειρά εκδηλώσεων που έγιναν στις αποθήκες ΑΣΟ. Το αφιέρωμα αυτό στήριξαν (πάλι καλά) η Νομαρχία, το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο και ο Δήμος Σικυωνίων.
ΟΙ EXARSIS (Κιάτο-Κόρινθος) ήδη έκαναν αίσθηση με το demo τους. Πολλές θετικές κριτικές στο Internet από μουσικά sites. Thrash metal των 80’s με μπόλικη τρέλα και πάθος. Τους είδαμε το καλοκαίρι στο Desibel και Green Theater και θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Μπράβο στο Χρήστο και τους EXARSIS!!! Μιλάμε για καυτή μπάντα.
 Ο ΠΕΛΟΠΑΣ προβάλλει τους αγώνες του, σε 2 μεγάλα stands στο ΚΤΕΛ και στην Πλατεία Ελευθερίας. Το νέο Δ.Σ. δείχνει ιδιαίτερη έμφαση στο προφίλ του Συλλόγου (αφίσες, stands, εμφανίσεις, ανακοινώσεις κ.α.).Αλλά και την αξιοποίηση της ακαδημίας ποδοσφαίρου όπου ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές από τον Σεπτέμβριο. Ευχόμαστε καλή πορεία και παραμονή στην Δ’ Εθνική.
 Η Υ.Ε. αφιερώνεται στην μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΥΛΟΥ, όπου η ζωή του ήταν συνδεδεμένη με τον ποδοσφαιρικό Σύλλογο ΑΡΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ. Καλό ταξίδι Νότη!!!
 Το Δ.Σ. του Αράτου  Αρχαίας Σικυώνας δεσμέυτηκε ότι θα συνεχίσει το έργο και θα διατηρήσει την ομάδα ανταγωνιστική στην μνήμη του εκλιπόντος.