Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Στο προλόγισμα του κ. Δημάρχου διαβάζουμε: «Σε αυτό  βέβαια το φυλλάδιο γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των πραγματοποιηθέντων έργων στο Κιάτο και στα ΤΔ. Διότι μια αναλυτική παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό θα απαιτούσε εκατοντάδες σελίδες»! Νομίζουμε ότι μάλλον …χιλιάδες σελίδες και πάλι δεν θα έφταναν!! Το συνόψισες φαίνεται, για να μη μας κουράσεις!!
·         Πιστοποιητικό ISO: Καλό είναι κ. Δήμαρχε. Δε μας είπατε όμως, πόσες  χρηματοδοτήσεις εξασφαλίσατε από τοι ΕΣΠΑ με το πιστοποιητικό αυτό!
·         Μηχ/κός εξοπλισμός – Οχήματα: Πράγματι, εξασφαλίσατε όσα γράφετε, που έμειναν όμως αχρησιμοποίητα! Γι αυτό άλλωστε πνιγήκαμε στο σκουπίδι και στη βρώμα των κάδων!
·         ΚΑΠΗ: Μετά την αντικατάσταση του κ. Λεονάρδου, σε καιρούς μεγάλης κρίσης, διατέθηκαν πολλά χρήματα για εκδρομές, άσκοπα και χωρίς καμιά φιλοσοφία!
·         Αναπλάσεις: Βρωμόβρυση Πασίου. Δε μας λέτε ότι το έργο παραδόθηκε μισό, αφού δεν διαθέσατε 5.000€ για την αγορά συνεχόμενου χωραφιού 1500τμ για παιδότοπο, όπως μας είχατε υποσχεθεί!
·         Πεζόδρομος Κλεισθένους: Έργο βιτρίνας, τη στιγμή που είχε αναπλαστεί πριν λίγα χρόνια, αντί να εξασφαλίσετε πόσιμο νερό στο δήμο, που ήταν και είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας!
·         Δίκτυο ύδρευσης Κρυονερίου: Δημοπρατήθηκε με 77.000.000€;
·         Ανακύκλωση: Γιατί εξακολουθείτε να εμπαίζετε τους δημότες, αφού τα ανακυκλώσιμα πηγαίνουν στη χωματερή;
·         ΧΥΤΑ: Γιατί μιλάτε για «νόμιμο ΧΥΤΑ» αφού  ποτέ δεν τον παραλάβατε; Δε λέτε τίποτα, για το τι έχετε κάνει για την παραπέρα διαχείριση των απορριμμάτων, δεδομένου ότι πολύ σύντομα λήγει και η παράταση που σας έδωσαν.
·         ΚΠΕ Κλημεντίου: μιλάτε για την έναρξη λειτουργίας του ψευδόμενος! Στο χαιρετισμό μου στα εγκαίνια του Κέντρο (20 Ιουνίου) είχα τονίσει ότι τα ΚΠΕ δεν θα λειτουργήσουν , παρά τις τυμπανοκρουσίες των εκπροσώπων, της Πολιτείας και τις δικές σας, γιατί το Υπουργείο Οικονομίας «έκοψε» τη συμμετοχή του (35%) στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, με τα οποία λειτουργούν τα ΚΠΕ. Τελικά, μετέθεσαν και το προσωπικό πρόσφατα, σε άλλα σχολεία και έτσι τα Κέντρα δεν λειτουργούν! Γι αυτό βέβαια δεν ευθύνεστε εσείς, εγώ όμως σας το είχα επισημάνει!
·         Αθλητικό Κέντρο: Θα μπορούσατε να το είχατε κατασκευάσει και εγκαινιάσει. Εσείς όμως όπως και η προηγούμενη Δημ. Αρχή ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΤΕ!
·         Νεκροταφεία: Αναφέρεστε στου Κιάτου. Γι αυτό του Κ. Διμηνιού, κουβέντα! Πόσες επιστολές σας είχαμε στείλει να ενδιαφερθείτε για την επέκτασή του; Κανένα ενδιαφέρον! Από αύριο άραγε τους νεκρούς μας θα τους ενταφιάζουμε στο Κιάτο;
·         Ύδρευση: Καθαρό, πόσιμο νερό οχτώ ολόκληρα χρόνια δεν φέρατε, γιατί είσαστε διαπλεκόμενοι με συμφέροντα. Οχτώ ολόκληρα χρόνια, η δημοτική σας εταιρία δεν ενημέρωσε ποτέ τους καταναλωτές, όπως είχε από το νόμο υποχρέωση να κάνει, για τη διαχείριση των εκατομμυρίων που εισέπραττε, γι  αυτό βέβαια και διώκεται για παράβαση καθήκοντος!
·         Αποχέτευση: στο Κ. Διμηνιό, προβληματική και ελλιπής, αφού από κακή μελέτη πολλά σπίτια δεν μπορούν να συνδεθούν.

Σας διέφυγε κ. Δήμαρχε ένα επίσης αξιόλογο έργο, για το οποίο οι Διμηνιώτες σας ψήφισαν ΔΥΟ φορές!! Ο παραλιακός πεζόδρομος. Αξιοποιήσατε το χωριό μας! Θα σας θυμόμαστε πάντα! Οφείλετε 44.000€ στο χωριό μας!

                                                                                                                              Βασίλης Κελλάρης