Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΠΙ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ……


Η δικιά μου αίσθηση  για τις δημοτικές εκλογές έχει να κάνει με την εικόνα και το πακέτο που μας παρουσίασε ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος, όπου κατάφερε ο καθένας (επί προσωπικού…)να δώσει το στίγμα του και στην ουσία να χαρακτηρίζεται αυτή η εκλογική αναμέτρηση, καθαρά προσωποκεντρική.
-Ο Χ. Ζαχαριάς κουβαλώντας μπόλικη αυτοδιοικητική εμπειρία  και χαμηλούς τόνους, έχοντας τις ευλογίες του κόμματος ,ποντάρει περισσότερο επάνω του, ξεχνώντας  την όποια φθορά κουβαλάει από την νυν δημοτική αρχή.
-Ο Σ. Παπαδημητρίου με το κλασικό γαρύφαλλο(μακράν το ωραιότερο λογότυπο συνδυασμού) ήταν και ο μόνος που μας ενόχλησε λιγότερο, δεν μας χτύπησε τις πλάτες στοργικά, δεν μας χαμογέλασε φιλικά και δεν ζητιάνεψε ψήφους. Το κυριότερο, δε μαγάρισε την πόλη με αφίσες, κάρτες και φυλλάδια.
-Ο Τ. Χωρέμης είχε όλο το backround (πλούσιο βιογραφικό-πείρα)να σηκώσει το βάρος της κομματικής επιλογής, τουλάχιστον εκεί πόνταραν , δυστυχώς δεν είχε τη φρεσκάδα να διαμορφώσει το κλίμα παρά τις ηχηρές μετακινήσεις  στον συνδυασμό του. Κρίμα ο Χωρέμης πληρώνει πρακτικές δεκαετίας 70’s , έχοντας το ρόλο του θύτη και του θύματος…’όπως και κάποια μεγαλοστελέχοι!
-Και εμφανίζεται ο Σ. Σταματόπουλος  με ένα βιβλίο ανα χείρας με έργα και ημέρες σαν δήμαρχος Φενεού, κουβαλώντας την αύρα  του γνωστού άγνωστου και είναι το μόνο πακέτο που με λαχτάρα ανυπομονούν να ανοίξουν οι ήδη κουρασμένοι δημότες και μπάμ σκάει το πακέτο (και δεν είναι τρομοκρατικό χτύπημα)και το αποτέλεσμα είναι να διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο έναντι του Ζαχαριά !!
Όπως καταλαβαίνετε  όποιος κερδίσει την Κυριακή  θα ξέρει ότι είναι μια προσωπική νίκη. Ο Ζαχαριάς γιατί θα έχει ξορκίσει τους δαίμονες του (φθορά δημ.αρχής)και θα έχει καταφέρει παρ’όλες τις προβλέψεις να βγεί αλώβητος, ο δε Σταματόπουλος θα έχει κερδίσει ένα στοίχημα με υψηλή απόδοση που πολλοί πόνταραν επάνω του και όχι άδικα εκ του αποτελέσματος.

Κ. Δ. Καραμπέτσος