Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ δε θα γίνουν πρόβλημα για την κοινωνία

Έξυπνο, αλλά "ύποπτο" το κείμενο "Ανοιχτού Διαλόγου" (με ποιους;) που κυκλοφόρησε χθες στο Κιάτο από κάποια "Κίνηση Σκέψης και Προβληματισμού Ενεργών Πολιτών" και μας στάλθηκε και με e-mail.

Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που ζητούν "ανοιχτό διάλογο"; Πού μπορούμε να τους βρούμε;
Γιατί ο "Ανοιχτός διάλογος" πρέπει να γίνει τώρα και δε γινόταν πριν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει ποιον θα στηρίξει για Δήμαρχο;  

Αν το ανυπόγραφο κείμενο προέρχεται όντως από μέλη του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει, μας προκαλέι έκπληξη το αίτημα για "Ανοιχτό Διάλογο", καθώς αποτελεί απλά άλλη μια ενέργεια που προδίδει παρασκηνιακές διεργασίες και εσωτερικούς ανταγωνισμούς στο κόμμα τους, παρά ειλικρινή πρόθεση για "Ανοιχτό διάλογο".

Το ΠΑΣΟΚ σε καμία φάση αυτής της προεκλογικής περιόδου δεν επιδίωξε ανοιχτό διάλογο με την τοπική κοινωνία, όπως δεν επιδιώκει διάλογο και με την ελληνική κοινωνία συνολικότερα. Έμεινε στην απαρχαιωμένη φιλοσοφία του παραγοντισμού και των υπόγειων διεργασιών, αποκομμένο από αυτά που πραγματικά ζητάει ο κόσμος. Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει και ο κόσμος δεν ακολούθησε όπως έκανε κάποτε. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το πακέτο που προσέφεραν περιλάμβανε πρόσωπα που με την παρουσία τους τόσα χρόνια έχουν κουράσει τους πολίτες, που βλέπουν τα χρόνια να περνούν και η περιοχή να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

Αποτελεί θράσος λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να μας ζητάει ανοιχτό διάλογο 3 μέρες πριν το 2ο γύρο των εκλογών και μόνο αφότου τα πρόβατα έφυγαν απ' το μαντρί. Αποτελεί θράσος, ακόμα και τώρα, με προβοκατόρικες ενέργειες να προσπαθούν να επιβάλουν δήμαρχο από την αντίπαλη παράταξη, μόνο και μόνο για λόγους εκδίκησης και διατήρησης ενός κατεστημένου, στο οποίο προσδοκούν να επιστρέψουν σύντομα. Τα εσωτερικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ δε θα γίνουν πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, η οποία ήδη τους έχει κρίνει κι έχει πάρει την απόφασή της.

Δ. Ηλιόπουλος