Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ποσοστά καθαρότητας, αντί ποσοστού ελπίδας

17, 42%. Τόσο βγαίνει το άθροισμα των ποσοστών όλων των συνδυασμών της αριστεράς και της αμφισβήτησης ( 5 παρακαλώ!)στις Περιφερειακές εκλογές στην Πελοπόννησο (συγγνώμη κ. Κανέλλη, που έβαλα μέσα στην άθροιση και το ποσοστό του ΚΚΕ!) Όχι και ευκαταφρόνητο, έτσι; Να αναρωτηθούμε γιατί επέλεξαν τότε τον …μοναχικό δρόμο «ο καθένας μόνος» αντί για το «όλοι μαζί»; Ας αναρωτηθούν πρώτα αυτοί για το αν είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα που έφεραν! Εμείς τι να υποθέσουμε; Ότι δεν κατέβηκαν όλοι μαζί γιατί δεν θα ξέρανε ποιος είναι ποιος μέσα στο 17,42%; Ότι θα …χανόντουσαν οι θέσεις τους για το μοντέλο αυτοδιοίκησης σε βάθος….εκατονταετίας; Ότι δεν θα ξεχώριζαν οι … «αριστούχοι μαθητές του ΚΚΕ» από την ….πλέμπα των «κακών και μετρίων» κατά τη λογική της κ. Κανέλλη, όπως την ακούσαμε να λέει στο «γυαλί»;


Έκανα λοιπόν το …λάθος να τα αθροίσω τα ποσοστά παρ’ όλο τον κίνδυνο να με …μαλώσει η κ. Κανέλλη ( το ‘πε,«τι είναι , ζάχαρη και καφές τα ποσοστά των κομμάτων;») ,γιατί για τους ψηφοφόρους όλων αυτών των συνδυασμών δεν είναι ποσοστά καταγραφής εκλογικής δύναμης, όπως κακώς φαίνεται να πιστεύουν οι κομματικοί δημιουργοί τους, αλλά είναι ποσοστά αμφισβήτησης κατεστημένων δομών, αλλαγής νοοτροπίας, καταδίκης του δικομματισμού, ελπίδας για καλύτερο αύριο, πιο κοντά στον πολίτη που πληρώνει τα «σπασμένα».

Ωραία, έγινε λοιπόν η καταγραφή! Τώρα μπορούν τα κόμματα της αριστεράς να …κοιμούνται ήσυχα κι ευτυχισμένα. Το μόνο που μένει να αναρωτιούνται οι ψηφοφόροι τους , είναι πότε θα ….ξυπνήσουν !! Ελπίζουμε και ευχόμαστε, πριν σκοτώσουν την ελπίδα του κόσμου !

Κ. Μαυραγάνη