Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο κρότος της σιωπής (Τυχαίο; Δε νομίζω….!)


Είτε μας αρέσει είτε όχι, ο μεγάλος κερδισμένος στις εκλογές ποσοτικά (και όχι μόνο σε επίπεδο δήμου, αλλά και Περιφέρειας και Πανελλαδικά) , που πολλοί φαίνεται να αγνοούν ή να παραφράζουν  σκόπιμα κατά πως τους συμφέρει , η εκκωφαντική ΑΠΟΧΗ (40% περίπου των ψηφοφόρων του δήμου μας ,πανελλαδικά είδαμε και ποσοστά του 50%) από την αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία.
Όσο και να διαφωνεί κανείς με την θέση της αποχής, ας μην κάνουμε το μέγα λάθος να κλείσουμε τα μάτια σε όποιο ποιοτικό χαρακτηριστικό «κρύβει» πίσω της.
Όπως,  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ από όσους εμπιστευτήκαμε μέχρι σήμερα να μας διοικήσουν και κατάφεραν να οδηγήσουν τον τόπο που ζούμε σε μαρασμό,  ΑΠΕΧΘΕΙΑ προς ένα σαθρό αυτοδιοικητικό σύστημα, παρατημένο στο έλεος κομματικών ( ενίοτε υπόγειων) μηχανισμών και εύκολη λεία στις ορέξεις ευκαιριοκρατών «πολιτικών καριέρας» και «επαγγελματιών πολιτικών». ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ προς όσους εκμεταλλεύτηκαν την ψήφο μας για να μας φορτώσουν τις οικονομικές συνέπειες των λαθών τους (βλέπε οικονομική εξαθλίωση), αλλά και σε όσους τους δικαιολογούν και τους ανέχονται, πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι αδιαφορία και καλά θα κάνει να μην το αγνοήσει κανένας , να μην το παραφράσει σκόπιμα και πολύ περισσότερο να το «ξεπεράσει» την επαύριο των εκλογών με ένα «Ευτυχώς, οι ψηφοφόροι δεν παρασύρθηκαν από το αντιμνημονιακό παραλήρημα…και απεφεύχθη η πολιτική κρίση!!!!!!» (07-011-10, Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου). Μην παίζετε λοιπόν με τα νεύρα των ψηφοφόρων σας κύριοι πολιτικοί!
Το κακό με την αποχή είναι ότι ακούς τον εκκωφαντικό της θόρυβο, αλλά δεν βλέπεις ούτε από ποιους προέρχεται, ούτε πως δημιουργείται, είναι επομένως εύκολο στην καλύτερη περίπτωση να «σπεκουλάρουν» την αιτία της όσοι έχουν «χ…..νη» τη φωλιά τους και στη χειρότερη να κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα συνεχίζοντας το …θεάρεστο έργο της «σωτηρίας», μας με το μικρό ποσοστό των «φανατικών» τους ψηφοφόρων να αποφασίζουν για μας, αλλά ουσιαστικά χωρίς εμάς!

Κυρ. Μαυραγάνη