Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, οι εργασίες του τριήμερου βιωματικού  σεμιναρίου-εργαστηρίου, που διοργάνωσε το ΚΠΕ Σικυωνίων για εκπαιδευτικούς, στις 28, 29 και στις 30 Ιανουαρίου 2011.
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων κ. Λεονάρδος, ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργίου και τον προϊστάμενο του Α΄γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Τζώρτζη.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιόνιζε διαρκώς όλο το τριήμερο) αλλά και τα απρόβλεπτα σοβαρά προβλήματα πριν την έναρξη του σεμιναρίου με την ηλεκτροδότηση του κτιρίου του ΚΠΕ (βραχυκύκλωμα στο μετρητή της ΔΕΗ), με την έγκαιρη επέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΗ Κιάτου, αλλά και τη διαρκή υποστήριξη από τις υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων με την διάθεση εκχιονιστικών μηχανημάτων για τη διασφάλιση των ασφαλών μετακινήσεων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, δόθηκε η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, να αποκτήσουν τα προσδοκώμενα εφόδια προκειμένου να υλοποιούν  από εδώ και στο εξής, επιτυχημένα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία τους.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Σικυωνίων ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν (τεχνικούς της ΔΕΗ Κιάτου και του Δήμου Σικυωνίων, χειριστές εκχιονιστικών και συμμετέχοντες), στην επιτυχή υλοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε, σε ένα ονειρεμένο φυσικό τοπίο, που συνέθεσε η εκπληκτική ομορφιά του χιονισμένου ορεινού Κλημεντίου και το ζεστό κλίμα στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Σικυωνίων.

Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ
Φωτόπουλος Γεώργιος
Μαθηματικός - Πληρ/κός