Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Γυμναστές τεσσάρων ωρών στα σχολεία μας…

Αγαπητοί :Συνάδελφοι, Γονείς, εκπρόσωποι φορέων ….



Φαίνεται πως οδεύοντας στη λήξη της τρίτης δεκαετίας της εκπαιδευτικής μου πορείας δεν τα έχω δει όλα και μάλλον μου μέλλεται να δω ακόμα πολλά.

Ήλθαν πιστώσεις γυμναστών στα ΠΥΣΠΕ της χώρας, 4ωρης απασχόλησης παρακαλώ… Δηλαδή κάθε γυμναστής μπορεί να απασχοληθεί μέχρι 4 ώρες το πολύ στο σχολείο τη βδομάδα . Εβδομαδιαίος μισθός 25 ευρώ και μηνιαίος 100 ευρώ… Και βέβαια, ενώ έστειλαν τις πιστώσεις, δεν χρέωσαν με χρήματα τους αντίστοιχους κωδικούς πληρωμής τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη, αν δεν μπουν τα χρήματα στους κωδικούς… 

Στην πράξη τι σημαίνει αυτό:

Για το Α και Β δημοτικό σχολείο μιας πόλης που απαιτούνται 24 ώρες, θα πρέπει να σταλούν …6 γυμναστές!

Συνάδελφοι, έτσι χτίζουμε το σχολείο του μέλλοντος; Το σχολείο το «πρώτα ο μαθητής», Το «ψηφιακό σχολείο»; ‘Η το σχολείο που το αφήνουμε χρόνο με το χρόνο να ολισθαίνει για να το δώσουμε πιο εύκολα στους Δήμους και στην ιδιωτική πρωτοβουλία σε λίγα χρόνια; Έτσι καταργήσαμε την ωρομισθία; Έτσι στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο; Έχω μείνει άφωνος. Η νέα πραγματικότητα μας έχει τρομάξει και ειλικρινά η λαίλαπα των αλλαγών που έρχεται για την εκπαίδευση, ως το καλοκαίρι, θα φέρει τα πάνω κάτω! (Καταργήσεις σχολείων, καταργήσεις Γραφείων, μεταφορά όγκου δουλειάς στους Διευθυντές των σχολείων, μειώσεις διορισμών, ωρομισθία, μεταφορές μαθητών από τους Δήμους, κ.α.)!

Κάποιος πρέπει να παρέμβει… Γιατί το Σεπτέμβρη θα είναι αργά για δάκρυα!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ