Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ?



Αγαπητοί συμπολίτες θέλω την προσοχή σας. Ένα βράδυ ήμουν παρέα με κάποιους φίλους σε μια ταβέρνα και συζητώντας για την νέα Δημοτική αρχή του Δήμου μας κάποιος από την παρέα μας είπε ότι τα πεύκα στην περιοχή <<ΜΑΓΟΥΛΑ>> επιτέλους κόπηκαν και έτσι ένα αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου καθώς και του Διευθυντή του σχολείου, για την επικινδυνότητά τους για τα παιδιά του σχολείου και όχι μόνο, έληξε αισίως.

Βέβαια εδώ θέλω να επισημάνω ότι η παρέα μας ήταν γνώστης των αγώνων και των προσπαθειών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων οι οποίοι με συνεργασία του Διευθυντή του σχολείου ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2010 και με αφορμή το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα στο δασάκι της Παναγίας με τα γνωστά αποτελέσματα, μετά από αλλεπάλληλες ενέργειες κατάφερε να δρομολογήσει την κοπή των επικίνδυνων πεύκων, και επιτέλους να έλθει η νέα Δημοτική αρχή και να εκτελέσει την απόφαση του κυρίου Καλλίρη διευθυντή δασικών αρχών του νομού Κορινθίας, η οποία ήταν υποχρεωτική για να εκτελεστεί από τον Δήμο μας και την οποία φυσικά είχε γράψει στα παλιά της παπούτσια η προηγούμενη Δημοτική αρχή υπό τον κύριο Τσουλούφα, με διάφορες φυσικά δικαιολογίες.

Μάθαμε λοιπόν ότι το πρωί του Σαββάτου στις 22-1-2011
παρουσία του Δημάρχου κυρίου Σ. Σταματόπουλου και του αντιδημάρχου υπεύθυνου για την καθαριότητα κυρίου Ι. Τσάνου ξεκίνησαν οι εργασίες για την κοπή των πεύκων.

Παρόντες δε από το πρωί στο χώρο ήταν και τρεις συμπολίτες μας οι κύριοι Γιάννης Μαρίνης, Πέτρος Λούτας και Γιώργος Μαυρούλιας οι οποίοι αντιδρούσαν με την κοπή των πεύκων δημιουργώντας επεισόδιο.

Μετά από τις εξηγήσεις που δόθηκαν αποχώρισαν ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος. Μετά από λίγο κατέφθασε στο χώρο, αφού εκλήθη από τους τρεις συμπολίτες μας, ο κύριος Παπαγγελόπουλος πρώην Δήμαρχος Σικυωνίων, αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Δήμο επί Δημαρχίας κυρίου Τσουλούφα και νυν περιφερειακός σύμβουλος ανατολικής Πελοποννήσου, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα, και όταν ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που ήταν παρόν αποχώρισε αφού πρώτα είχε αφήσει αιχμή κατά της Δημοτικής αρχής ότι οι εν λόγω εργασίες είχαν γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο. Φυσικά ο κύριος Κουκουμέλης ως πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εξήγησε ότι αυτός που ανέλαβε την κοπή των πεύκων δεν θα έπαιρνε ούτε ένα ευρώ από τον Δήμο.

Αυτό βέβαια μπορεί να ξένισε τον κύριο Παπαγγελόπουλο, όμως δεν το γνωρίζω.

Μετά λοιπόν την εξιστόρηση των γεγονότων έγινε μια διεξοδική συζήτηση μεταξύ μας η οποία κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα και απορίες κυρίως για τις ενέργειες του κυρίου Παπαγγελόπουλου.

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω;

Κύριε Παπαγγελόπουλε γιατί λάβατε το μέρος των πολιτών και αντιδράσατε και εσείς μαζί τους; Εσείς δεν είσαστε σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο Δήμο επί Δημαρχίας Τσουλούφα; Δεν είχατε ενημερωθεί όλο αυτό το διάστημα για τα συμβαίνοντα στο Δήμο; Δεν γνωρίζατε την απόφαση η οποία ήταν υποχρεωτικά εκτελεστή από τον Δήμο;

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι την γνωρίζατε; Για ποιο λόγο αυτή η αντίδρασή σας; Μήπως φαντάζεστε ότι με αυτόν τον τρόπο θα δείξετε στους συμπολίτες σας ότι ενδιαφέρεστε γι’ αυτούς, και με τέτοια μέσα θα υπονομεύσετε την νεοεκλεγείσα Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο για μελλοντικό προσωπικό σας όφελος.

Αν τώρα υποθέσουμε ότι δεν το γνωρίζατε. Έρχομαι να ρωτήσω εύλογα ; Ποιο το ενδιαφέρον σας για τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας; Ποιο το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά, για τους κατοίκους, τους συμπολίτες μας, μετά δε και τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού;

Ελπίζω λοιπόν να μην λειτουργήσετε κατ’ αυτόν τον τρόπο, τον ένα ή τον άλλο, στα νέα σας καθήκοντα σαν σύμβουλος που εκλεχθήκατε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και να βοηθήσετε από της θέσης σας την νέα Δημοτική αρχή χωρίς καμιά σκοπιμότητα γιατί γι’ αυτό σας εξέλεξε ο κόσμος και αυτό να είστε σίγουρος ότι θα καταγραφεί.



ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Συνταξιούχος Πλοίαρχος.