Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση της "Κοινής Δράσης" Κορινθίας

Είμαστε πολίτες, άνδρες και γυναίκες, άνεργοι, εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, με παρουσία σε τοπικούς αλλά και γενικούς αγώνες του λαού μας. Θεωρούμε πως έννοιες όπως, συμμετοχή, συλλογικότητα, αλληλεγγύη και δράση οφείλουν να μας συνοδεύουν και να μας χαρακτηρίζουν στην καθημερινότητα της ζωής μας. Δεν θέλουμε να είμαστε ξεχωριστοί από οποιονδήποτε άλλο συμπολίτη μας. Αντίθετα, θέλουμε όλοι να φτάσουμε στο σημείο όπου εμείς, οι πολίτες, θα καθορίζουμε τις ζωές, το παρόν και το μέλλον μας. Γι’ αυτό και η κίνησή μας είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη που σήμερα ή αύριο αντιληφθεί πως αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά και πιο σημαντικά από αυτά που μας χωρίζουν
Αν η συλλογικότητα ήταν πάντα αναγκαία και χρήσιμη, τότε πόσο μάλλον σήμερα, που ζούμε τις μέρες του μνημονίου και της τρόικας, της μεγαλύτερης επίθεσης που δέχεται η ζωή μας, το εισόδημά μας, τα δικαιώματα μας, το περιβάλλον. Η κοινωνική κατεδάφιση και τα ανθρώπινα ερείπια που αρχίζουν να δημιουργούνται δε μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με τη συλλογική δράση και το συντονισμό. Η οργή, ο θυμός, η απογοήτευση, η απόγνωση που νιώθουμε οφείλουν να βρουν συλλογική διέξοδο. Αλλιώς είτε θα εγκλωβιστούμε σε έναν κανιβαλισμό να φάει ο καθένας τον διπλανό του είτε θα γίνουμε κι εμείς φορείς των σύγχρονων ασθενειών της κατάθλιψης και απλά θα παρατηρούμε την κοινωνία να βουλιάζει.

Την Δευτέρα 14 Φλεβάρη 2011 συναντιόμαστε στο εργατικό Κέντρο Κιάτου Κροκιδά 23 στις 6:00 το απόγευμα. Η συνέλευση έχει σκοπό την συγκρότηση τοπικά της Κοινής Δράσης καθώς και η συζήτηση για το πλαίσιο παρεμβάσεων της στους επόμενους μήνες.


ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
κίνηση συντονισμού πολιτών Πελοποννήσου
kdrasi@gmail.com