Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η απάντησή μας στα όσα μας ζήτησε ο κ. Παπαγεωργάκης

Αξιότιμε κ. Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας



Επειδή « έχομεν τι σιγής κρείττον λέγειν», με αφορμή τις παρατηρήσεις σας στο mail που μας στείλατε, σχετικά με το άρθρο "Διαβούλευση για την Παιδεία"του προηγουμένου φύλλου της εφημερίδας μας («Επειδή το συγκεκριμένο άρθρο περιέχει πολλές ανακρίβειες σε πραγματικά στοιχεία(καμία αντίρρηση για την όποια κριτική η οποία είναι καλοδεχούμενη)τα οποία θεωρώ ότι αφενός παραπληροφορούν κι αφετέρου με συκοφαντούν ως προσωπικότητα») και με βάση την παράκλησή σας («α) να αποκαταστήσει ενυπόγραφα ο αρθρογράφος σας την αλήθεια σε ανακριβή και συκοφαντικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο άρθρο και
β) να δημοσιεύσετε τόσο στην εφημερίδα όσο και στο σχετικό ιστολόγιό σας(blog) την επισυναπτόμενη επιστολή μου. Αλλωστε, νομίζω, στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επιβάλλουν την διασταύρωση της όποιας πληροφορίας και από την καταγγελλόμενη / ελεγχόμενη πλευρα»)
,αισθάνομαι ,ως αποδέκτης του μηνύματός σας και υπεύθυνη κατά τον νόμο της έκδοσης , την ανάγκη και την υποχρέωση να σας διευκρινίσω τα εξής:
α) όπως έχουμε επανηλλειμμένα καταστήσει γνωστό από την εφημερίδα μας, πάγια τακτική μας από το πρώτο φύλλο της εφημερίδας,είναι τα άρθρα να δημοσιεύονται να είναι ενυπόγραφα, πλην των άρθρων που είναι αποτέλεσμα συμφωνίας της συντακτικής επιτροπής. Πίσω από το συγκεκριμένο λοιπόν άρθρο που επικαλείστε, δεν κρύβεται κάποιος ανώνυμος συντάκτης αλλά όλα τα μέλη της συντακτικής επιτροπής και του ΔΣ του Συλλόγου μας, μεταξύ των οποίων και εγώ.

β) Ίσως δεν προσέξατε, ότι το συγκεκριμένο άρθρο, στο μεγαλύτερο μέρος του (μέχρι τα συμπεράσματα που είναι δικά μας)είναι κατ’ ουσίαν ένα ρεπορτάζ από την συγκέντρωση των συλλογικών φορέων του δήμου μας στο Δημοτικό θέατρο(Σάββατο 29/1/2011) με θέμα την Παιδεία, και εισηγητές την Ένωση Γονέων. Όσα επομένως γράφουμε(γεγονότα, σχόλια, κριτική) είναι όσα ακούστηκαν από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, μέλη Συλλόγων Γονέων, συνδικαλιστές εκπ/κούς, πολίτες και φυσικά, αν παρευρίσκεστο, θα ήταν και οι δικές σας απόψεις. Ζητώ συγγνώμη λοιπόν, που δεν αντιλαμβάνομαι τα «συκοφαντικά για την προσωπικότητά σας στοιχεία» που παρουσιάζουμε και για τα οποία ζητάτε αποκατάσταση από τους συντάκτες. Αν το ξαναδιαβάσετε θα διαπισστώσετε κι εσείς ότι είναι απόψεις ομιλητών.
γ) Και βέβαια γνωρίζουμε ότι η δημοσιογραφική δεοντολογία την οποία επικαλείστε και τυχαίνει όπως γνωρίζετε να την υπηρετούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία,επί μακρόν συνεχόμενα και όχι ευκαιριακά. απαιτεί την δημοσίευση των θέσεων , των αντιρρήσεων και των απαντήσεών σας σε όσα ανακριβή κατά την άποψή σας ακούστηκαν στη συνάντηση για την Παιδεία. Και θα το είχαμε κάνει και άμεσα μέσα από το blog αρχικά, από την επομένη της δημοσίευσής του (29 Ιανουαρίου) αν μας το ζητούσατε Το κάνουμε φυσικά τώρα που μας το ζητάτε δημοσιεύοντας την απάντησή σας και μέσα από το blog και στη συνέχεια μέσα από το επόμενο φύλλο μας, με πολλή χαρά.
Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία
Με τιμή, για τη Συντ. Επιτροπή
Κ. Μαυραγάνη