Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΤΣΜΠΑΤΖΗΔΕΣ?? ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Άστραψαν και βρόντηξαν οι εθνοπατέρες μας, με προεξάρχοντα τον επί των Μεταφορών κ. Ρέππα. «Τσαμπατζήδες» και «μπαταχτσήδες» είναι λοιπόν, όλοι όσο στενάζοντας από τα αλλεπάλληλα χαστούκια, αποφάσισαν να πουν «τέρμα, δεν πληρώνω» στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους σταθμούς διοδίων.

Και ποιοι επιδίδονται σε αυτούς τους άθλιους χαρακτηρισμούς; Οι κατ`εξοχήν τσαμπατζήδες, που ως βουλευτές, ανάθεμά με αν ποτέ πληρώνουν τίποτα. Όχι ότι ανέβηκε ποτέ σε λεωφορείο κανένας από αυτούς, αλλά θα ήθελα να ξέρω, πληρώνουν διόδια οι πολιτικάντηδες μας; Πληρώνουν τηλέφωνα; Πληρώνουν αεροπορικά εισιτήρια; Πληρώνουν τρένα; Πληρώνουν ξενοδοχεία; Πληρώνουν υπαλλήλους; Πληρώνουν φόρους στα πολυτελή τους ι.χ.; Και άλλα πολλά.

Όχι, δεν νομίζω να...πληρώνουν. Αντιθέτως, ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα, δωρεάν και εις βάρος μας. Οπότε τι να καταλάβουν από μια αύξηση της τάξης των 40 λεπτών;

Οι κύριοι (και οι κυρίες) αυτοί ταξιδεύουν δωρεάν, χρησιμοποιώντας τις αίθουσες VIP των αεροδρομίων, μη γνωρίζοντας τι σημαίνει ουρά, αναπαυόμενοι στα πολυτελή καθίσματα, και απολαμβάνοντας την ιδιαίτερη φροντίδα της Α' θέσης στα αεροπλάνα, διαθέτοντας μια ολόκληρη σειρά από παρατρεχάμενους βαστάζους, που τους οδηγούν τις λιμουζίνες τους, τις σταθμεύουν όπου θέλουν και όποτε θέλουν, τους κουβαλάνε τις βαλίτσες και τους χαρτοφύλακες, και πάει λέγοντας.

Κάτι σαν Βαρόνοι του μεσαίωνα δηλαδή. Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, οι δουλοπάροικοι, υπάρχουμε μόνο και μόνο για να πληρώνουμε τους φόρους, τα τέλη, τα πρόστιμα, κλπ. για να ζουν αυτοί καλά, και κάποιοι από αυτούς καλύτερα. Και επειδή τα πήγαν «μια χαρά» με την οικονομία τόσα χρόνια, τώρα θα πρέπει να μας πατήσουν κάτω σαν αράχνες, για να μας ξεζουμίσουν εντελώς, αφού όπως λένε «μαζί τα φάγαμε». Ναι μαζί φάγαμε ψωμί και αλάτι. Αυτοί το ψωμί κι εμείς το αλάτι.

Και να μη ξεχνάμε, πως όχι μόνο δεν πληρώνουν, όχι μόνο μπορούν να μας βρίζουν και να μας απαξιώνουν, αλλά αν τυχόν το θελήσουν, οι κ.κ. βουλευτές και υπουργοί, μπορούν ακόμη και να μας χαστουκίσουν μέσα στο δρόμο... ατιμώρητα! Βλέπετε, διαθέτουν τη περιλάλητη βουλευτική ασυλία. Για να επιδίδονται ανεπηρέαστοι στο σημαντικό πολιτικό τους έργο!


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2011/02/blog-post_3621.html#ixzz1DrSjc0Oi