Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ : «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Πριν από λίγες μέρες, έμαθαν ΟΛΟΙ πια, για το κίνημα των πολιτών: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ». Ας είναι καλά οι κ.κ. Υπουργοί, Βουλευτές, ΜΕΓΑΛΟδημοσιογράφοι, και λοιποί, οι οποίοι ανέλαβαν – ως εκπρόσωποι- των ΜΕΓΑΛΟεργολάβων, να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους: Είναι: ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ, είπε ο ένας, είναι ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ο άλλος, και πάει λέγοντας. Έτσι ήταν ΠΑΝΤΑ. Μόλις η εξουσία αντιλαμβανόταν κίνδυνο, αμέσως ενεργοποιούσε τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή: λοιδορία, συκοφαντία, ΨΕΜΑ και … ΦΥΛΑΚΗ!!! (κάποτε υπήρχε και η Δοξασμένη Γυάρος, ανάθεμα τα κομμούνια που κατάφεραν να σταματήσουν τις …δωρεάν διακοπές και την ΕΘΝΙΚΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΙΝ. Διότι τώρα, όπως και τότε, υπάρχουν λόγοι που καθιστούν αναγκαία την «απομάκρυνση» των κομμουνιστών από το «υγιές» σώμα της κοινωνίας και επιβάλλουν τη «φιλοξενία» τους στο… ξενοδοχείο!! της Γυάρου).

Είναι γεγονός πως οι πολίτες,
έξω και μακριά από κόμματα, κομματάρχες, βουλευτές και τομεάρχες, έγραψαν στα …παλαιότερα των υποδημάτων τους, τις διαμαρτυρίες και τις απειλές των υπαλλήλων στους σταθμούς των διοδίων και άρχισαν να πηγαινοέρχονται –όπως ρητά το Σύνταγμα ορίζει- στις Εθνικές Οδούς, χωρίς να πληρώνουν το .. «χαράτσι» που ετσιθελικά κάποιοι μας έχουν επιβάλλει. Γρήγορα, το κίνημα μεγάλωσε. Βρήκε χιλιάδες μέλη, τα οποία πνιγμένα από την οργή, αηδιασμένα από την συμπεριφορά των «Τροϊκανών», αγανακτισμένα από τη στάση και συμπεριφορά των μελών της Κυβέρνησης, απογοητευμένα από τους εκπροσώπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – Αλήθεια ο κ. Σουφλιάς ξεχάστηκε?-, πικραμένοι από τους λοιπούς αντιπροσώπους, μα πάνω από όλα πεπεισμένοι πως τίποτα και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα τους το χαρίσει, έγιναν ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΙ. Αντέδρασαν και απέδειξαν πως υπάρχουν τρόποι ακόμα και σήμερα. Ακόμα και τώρα. Ακόμα και έτσι.
Οι άρχοντες, γρήγορα -γρήγορα, έθεσαν τη ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ, προ των ευθυνών της. ανέθεσαν στην Τροχαία, τη σύλληψη των "μιασμάτων".
Οι άρχοντες φοβήθηκαν μην πάθουνε ζημιά
και την κουτάλα χάσουνε μαζί με τα ζουμιά.
-Ρε, θες να κάνουν κίνημα του «δεν πληρώνω» οι καρποί,
 κι ό,τι ΕΥΡΑ μασούσαμε σαν φούσκα να χαθεί?

….Έτσι, αφού σκεφτήκανε, βρήκαν το πιο σωστό!!
 Το γάτο να τσακώσουνε σαν μούτρο αναρχικό.
Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο 
αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό.

Αχ ! καημένο κίνημα, την έχεις πια βαμμένη, 
του έθνους τα λαγωνικά στην έχουνε στημένη.
Κι όπως το λέω, έγινε, το πιάσανε το αλάνι (τον τζαμπατζή, τον μπαταχτσή).
Τον Πρετεντέρη έβαλαν, Αντένα και τους άλλους
Να ρίξουν το μελάνι τους σε όλους τους «κορμοράνους».
Όλους αυτούς που νόμιζαν, (οι αφελείς) πως έχουνε αξία
Ιδέες λέξεις σαν κι αυτές: ‘ήθος κι ισονομία,
Γρήγορα τους παρέδωσαν εις την Αστυνομία.........

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ