Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

      Με τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στο Δήμο μας ήλθαν και τα πρώτα προβλήματα.

Κατά το διήμερο της κακοκαιρίας στον ορεινό όγκο του Δήμου μας υπήρξε ένα μπάχαλο κοινός, με την διάνοιξη των δρόμων από τα εκχιονιστικά μηχανήματα , και του ποιος θα έχει τον συντονισμό της όλης επιχείρησης.

Μετά τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από τους συμπολίτες μας που κατοικούν στα ορεινά χωριά, διαβάσαμε σε ηλεκτρονικά έντυπα την έντονη αντίδραση του Δημάρχου μας κυρίου Σπύρου Σταματόπουλου ο οποίος ευθαρσώς κατηγόρησε τον κύριο Αλεξόπουλο υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του νομού μας λέγοντας ότι η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει από το γραφείο του πίνοντας τον καφέ του, αλλά επί τόπου.

Παίρνοντας λοιπόν αφορμή από τα πάρα πάνω θέλω να βάλλω κάποιους προβληματισμούς.

Γιατί κύριοι δεν εφαρμόζετε την εγκύκλιο που εσείς στείλατε στους Δήμους, για το ποιος θα έχει την ευθύνη για τον συντονισμό των διαδικασιών για τα προβλήματα που δημιουργούνται; 


Δεν είναι δυνατόν τα 2-3 προηγούμενα xρόνια με πολύ μεγαλύτερο όγκο χιονιού να μην υπάρχουν προβλήματα, όταν την διαχείριση της διάνοιξης των δρόμων την είχαν οι Δήμαρχοι των ορεινών Δήμων και σήμερα με τον Καλλικρατικό Δήμο να δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα.

Μήπως γνωρίζει, ο κάθε καρεκλοκένταυρος, καλύτερα τα προβλήματα από την τοπική κοινωνία. Ποιος είναι ο κύριος Αλεξόπουλος που αναθέτει την διάνοιξη των δρόμων σε ιδιώτες όταν υπάρχουν μηχανήματα του Δήμου που μπορούν να φέρουν σε πέρας, όπως το έχουν αποδείξει, τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτού του είδους τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Κύριε Περιφερειάρχη και κύριε αντιπεριφερειάρχη γνωρίζετε ή δεν γνωρίζετε το πως έφθασε η χώρα μας στο χείλος του γκρεμού από οικονομικής άποψης, γνωρίζετε ή δεν γνωρίζετε ότι εκτός όλων των άλλων οι απ’ ευθείας αναθέσεις ήταν ένας κρίκος της κατάντιας που βρίσκεται σήμερα ο Ελληνικός λαός.

Η κυβέρνηση και εσείς προσωπικά δεν μας πιπιλίζατε το μυαλό κάθε μέρα ότι αυτού του είδους οι ενέργειες και συμπεριφορές πρέπει να εκλείψουν;

Εσείς δεν μιλήσατε για διαφάνεια και αποκέντρωση προεκλογικά;

Γιατί τα χρήματα που δαπανώνται γι’ αυτούς τους λόγους δεν δίνονται απ’ ευθείας στους Δήμους και διασπαθίζονται κατ’ αυτόν τον αδιαφανή τρόπο;

Ηλθε νομίζω η ώρα οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις να γίνουν πραγματικότητα και να μην μείνουν στα λόγια.

Τελειώνοντας κάνω μια παράκληση προς τους ιθύνοντες ηγέτες αυτής της περιφέρειας και αυτού του νομού.

Βοηθήστε κάποιους, όπως είναι και η υποχρέωσή σας, που καθημερινά αποδεικνύουν ότι πράγματι ενδιαφέρονται να δουλέψουν και να πραγματώσουν κάποια από τα όνειρα των κατοίκων αυτού του Δήμου.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΛΩΤΑΣ