Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΨΑΡΕΥΟΝΤΑΣ... ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!! ΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

ΡΗΣΗ
“ …… Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών, πρότειναν τα κόμματα που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens. Για ακόμα μία φορά, τα κόμματα υιοθέτησαν διαφορετικές πορισματικές θέσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις ενώ καταλήγουν και σε διαφορετικά ονόματα στη μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα»

 ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Το θολό "πόρισμα" πήρε 11 μήνες. Έπεται συζήτηση στην Ολομέλεια. Μετά, προκαταρκτική εξέταση.
Μετά, τρέχα γύρευε. Και κάποια στιγμή -ποιός αμφιβάλλει?- παραγραφή. Στο μεταξύ διαβάζουμε για την Ισλανδία: "Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε..."
Μήπως οι δικοί μας εθνοπατέρες μας δουλεύουν? Λέω, μήπως?

ΡΗΣΗ
«….Πληθαίνουν στο διεθνή Τύπο τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας, μάλιστα ότι ένα «εναλλακτικό σχέδιο», με στόχο τη θωράκιση της Ε.Ε. απέναντι στη χρεοκοπία της Ελλάδας, βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν».
ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Μετά τα δημοσιεύματα των «Die Zeit», Financial Times Deutschland και Reuters για σχέδια μερικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, και παρά τις επίσημες διαψεύσεις δια στόματος επιτρόπου του Επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, του Γερμανού υπουργού και υφυπουργού Οικονομίας, αλλά και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης, τα διεθνή Μέσα επιμένουν να επαναφέρουν το ζήτημα. Όμως ας δούμε με προσοχή το : «η Κομισιόν και η ΕΚΤ πιέζουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε το ταμείο διάσωσης ‘EFSF’ να συνδράμει την Ελλάδα, ενδεχομένως και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία στην αντιμετώπισης του χρέους τους. Επειδή τα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά έχουν πέσει στο 60% έως 95% του συνόλου που θα χρειαστεί να πληρώσει η Αθήνα, θα μπορούσε να τα αγοράσει το EFSF και να τα μεταπουλήσει στην ίδια αξία στην Ελλάδα, είτε να χορηγήσει ευνοϊκά δάνεια στην Ελλάδα για την επαναγορά του χρέους της». Επίσης πολύ μεγάλη σημασία και αξία έχουν όσα υποστηρίζει στο άρθρο του στο «ποντίκι», ο  Δημήτρης Καζάκης, Οικονομολόγος – Αναλυτής. Α) Βασικό εργαλείο αυτού του μηχανισμού διαχείρισης πτωχεύσεων φαίνεται να είναι η έκδοση ευρωομολόγου. Το ευρωομόλογο διεκδικούν ήδη αγορές και τράπεζες, οι οποίες πιέζουν αφόρητα προς αυτήν την κατεύθυνση. Η έκδοση κοινού ομολόγου για όλες τις χώρες της ευρωζώνης είναι η πραγματοποίηση της πιο τρελής φαντασίωσης των πιο κερδοσκοπικών κύκλων της διεθνούς αγοράς. Σ' αυτό έχουν επενδύσει από την αρχή της κρίσης. Β) «Οι επενδυτές λατρεύουν αυτά τα ομόλογα γιατί προσφέρουν την ασφάλεια ενός τριπλού Α στην πιστοληπτική ικανότητα, ενώ παρέχουν κάτι επιπλέον στο επιτόκιο πάνω από τα γερμανικά ομόλογα». Γ) Σύμφωνα με τον Τζέικομπ Κίρκεγκαρ του Peterson institute, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελλάδας προβλέπει την αντικατάσταση με ελαφρύ «κούρεμα», ή και χωρίς καθόλου «κούρεμα», του 40% από το συνολικό δημόσιο χρέος επί του ΑΕΠ με ευρωομόλογα. Έτσι θα δοθεί παράταση στο ληξιπρόθεσμο του κύριου όγκου των κρατικών ομολόγων που λήγουν τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Δ). Το χρονοδιάγραμμα θα ακολουθήσει την επιμήκυνση που θα αποφασιστεί και για τα 110 δισ. ευρώ του δανείου «στήριξης». Τα κοινά αυτά ομόλογα που θα εκδώσει είτε η ΕΚΤ είτε το ΕΤΧΣ στο όνομα της Ελλάδας θα εμπεριέχουν αυστηρούς όρους, ρήτρες και εγγυήσεις ανάλογες με αυτές που περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση.
ΡΗΣΗ
Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο σχεδιασμού λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το σχολικό έτος 2011-2012 δρομολογεί μεταβολές με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών για την εφαρμογή των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της επικράτειας και τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την κρίση και εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου, επιδιώκει σαρωτικού χαρακτήρα αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με στόχο την περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση, την προώθηση του σχολείου της αγοράς, η εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στα σχολεία και τελικά τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Σ’ αυτά τα πλαίσια προχωρά στην υλοποίηση εκτεταμένων συγχωνεύσεων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα. Στο όνομα του ΔΝΤ, το σχολείο της γειτονιάς ή της κοινότητας καταργείται για να δώσει τη θέση του σε πολυπληθή, απρόσωπα και μαζικά «πολυδύναμα» σχολικά κέντρα. Με τα «πολυδύναμα σχολεία» θα διευκολυνθούν όλα τα σχέδια για το σχολείο της αγοράς στην εποχή του «Καλλικράτη». Είναι φανερό πως εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, το σχολείο της γειτονιάς θα γίνει παρελθόν, χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα εξαναγκαστούν σε εξοντωτικές μετακινήσεις. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα αυξηθεί κατακόρυφα με δραματικές συνέπειες στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Παράλληλα οι περικοπές στις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών συνεχίζονται με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες του.
Τα κενά ακόμα υπάρχουν στα σχολεία με αποτέλεσμα να ακυρώνονται προγράμματα (όπως η ΠΔΣ ή ξένων γλωσσών κ.λπ. ) αλλά και να γίνεται  ανάθεση ωρών διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (π.χ. σε δασκάλους ανατίθεται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής), γεγονός που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.[κοινή ανακοίνωση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ]

ΡΗΣΗ
«….ψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής και επί των άρθρων ο νέος Επενδυτικός νόμος του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στον οποίο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για τα αυξημένα πρόστιμα σε βενζινάδικα με «πειραγμένες» αντλίες. Συγκεκριμένα για τα βενζινάδικα προβλέπεται ελάχιστο πρόστιμο 50.000 ευρώ και μέγιστο 500.000 για κάθε «πειραγμένη» αντλία, διοικητικές και χρηματικές κυρώσεις για όσους συμμετείχαν στην εξαπάτηση των καταναλωτών και οριστική αφαίρεση της άδειας της επιχείρησης».
ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Αλήθεια με τις αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης ασχολείται κανείς? Η αισχροκέρδεια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αν αναλογιστεί κανείς πως εδώ και  έναν μήνα αυξάνεται συνεχώς η  τιμή της βενζίνης και εδώ και  δύο εβδομάδες εκείνη του πετρελαίου θέρμανσης, όταν στις διεθνείς και στις διυλιστηριακές τιμές έχουν σημειωθεί σαφείς αυξομειώσεις όλο αυτό το διάστημα.  Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και μία εβδομάδα καταγράφεται σταθερά πτώση της τιμής του  πετρελαίου και ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου, η οποία έχει άλλωστε αποτυπωθεί ήδη στις τιμές  στις οποίες πωλούν τα ελληνικά διυλιστήρια στις εταιρείες εμπορίας.
ΡΗΣΗ
«… Ρε αυτοί μας δουλεύουν κανονικά. Τι είναι αυτά?.........» απλές και σταράτες κουβέντες απλών πολιτών μετά και το νέο σκάνδαλο της …..Siemens.
ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ
Όλοι μας ζούμε πάλι αυτές τις ημέρες το θέατρο του παραλόγου. Όλοι μας –σχεδόν- αναρωτιόμαστε: «ΓΙΑΤΙ»? Γιατί οι εξεταστικές? Γιατί οι προανακριτικές επιτροπές? Γιατί οι παραπομπές? Γιατί οι αντιδικίες (πολιτικές), γιατί οι ανακοινώσεις μίσους? Γιατί ο αλληλοσπαραγμός? Μα φυσικά : «ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΜΑ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΡΕΝΑ».
Είναι δυνατόν? Μα καλά δεν υπήρξαν σκάνδαλα: στο Βατοπέδι, στα δομημένα ομόλογα, στη Siemens? Σαφώς –σαφέστατα και υπήρξαν. Το ξέρουν ΟΛΟΙ. Όπως επίσης ξέρουμε ΟΛΟΙ πως για άλλη μια φορά: « ΔΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ» Γιατί αυτό? Μα φυσικά γιατί τα εγκλήματα έχουν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 86 παράγραφο 3. «Η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την παράγραφο 1 αρμοδιότητά της(Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση ιδιώνυμων υπουργικών αδικημάτων) μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος.».  Άλλη μια φορά, Υπουργοί, Βουλευτές, Αρχηγοί Κομμάτων…. Έπαιξαν με την κοινή γνώμη, καλλιεργώντας ψεύτικες εντυπώσεις, και υψηλές προσδοκίες περί παραδειγματικής τιμωρίας των ενόχων!!!! (Χα Χα Χα ).
Ο …ΨΑΡΑΣ – ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ  ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ