Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτημα πολίτη προς τους βουλευτές Κορινθίας

Καλησπέρα σας,

Συγγνώμη που αναγκάζομαι να σας ενοχλήσω αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Θα  προσπαθήσω να γίνω όσο το δυνατόν πιο σύντομος γνωρίζοντας τους περιορισμούς στο χρόνο σας. Με δεδομένη την οικονομική κρίση και την πτώση στην αγοραστική δύναμη όλων μας θα ήθελα να σταθώ λίγο στην αύξηση του κόστους για τη μετακίνηση των πολιτών από την Κορινθία προς την Αθήνα και αντίστροφα. Κατά τη γνώμη μου τόσο η πρόσφατη αύξηση στις τιμές των διοδίων, όσο και η ιλιγγιώδης αύξηση (από αύριο 14/02/2011) στην τιμή του προαστιακού (τη στιγμή μάλιστα που αυτός εξηλεκτρίστηκε και φυσιολογικά το κόστος λειτουργίας του μειώθηκε) σε συνάρτηση με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων (ή οποία δεν οφείλεται στις διεθνείς τιμές) έχουν ρίξει το βιοτικό επίπεδο όλων μας.
Εκεί που η Κορινθία φαινόταν ότι θα γίνει προάστιο των Αθηνών με όρους ανάπτυξης και αποκέντρωσης, τελικά θα γίνει ακριβός τουριστικός προορισμός και η ρήση “Ου παντός πλειν ες Κόρινθον” φαίνεται να αποκτά ολοκαίνουριο νόημα.
Επειδή ο ίδιος δεν μπορώ να έχω ρόλο στις αποφάσεις και τις ψηφοφορίες αλλά και βάση δημοκρατικών διαδικασιών έχω εξουσιοδοτήσει εσάς να με εκπροσωπήσετε, θα ήθελα τις σκέψεις και τις απόψεις σας για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Δε σας κρύβω ότι ανησυχώ για κατακόρυφη πτώση στο βιοτικό επίπεδο όλων μας αφού οι μετακινήσεις για έναν αγροτικό-τουριστικό νομό όπως ο δικός μας είναι βασικό συστατικό ανάπτυξης.
Θα περιμένω απάντησή σας και εννοείται ότι θα την προωθήσω σε όλα τα κανάλια που χρησιμοποιώ για να δημοσιοποιήσω την επιστολή μου. 
 
Ανέγνων, έγνων, κατέγνων
Πάνος Πουλίζος