Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Από την ημερίδα για τη διατροφή και τον αθλητισμό στο Βέλο

 
Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείου Βέλου με θέμα "Διατροφή και Αθλητισμός". Την Ημερίδα διοργάνωσε ο Α.Σ. Διαγόρας Βέλου υπό την αιγίδα του Δήμου Βέλου-Βόχας. Συντονιστής ήταν ο κ. Βυτινιώτης Κωνσταντίνος. Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Αδαμάκης Εμμανουήλ, καθηγητής φυσικής αγωγής με μεταπτυχιακό στην αθλητική παιδαγωγική, Βοϊδήλας Νικόλαος, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής του Διαγόρα και η κα Ζάρκου Ελεάννα εκπαιδευτικός, με εξειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες.



Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε 2 αίθουσες. Στην πρώτη αίθουσα παρουσίασαν οι 2 εισηγητές τους παράγοντες προδιάθεσης παιδικής παχυσαρκίας. Επίσης έγινε αναφορά και σχολιασμός σε σχετικές μελέτες συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην δεύτερη αίθουσα τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών πήραν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες, που στόχευαν στην ενημέρωση των παιδιών γύρω από θέματα διατροφής και διατροφικών συνηθειών.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική και το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας, κος Αννίβας Παπακυριάκος, καθώς και ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κος Αθανασίου Δημήτρης. Σύμφωνα με σχόλια των παρευρισκομένων η οργάνωση ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν έντονο, γύρω από όσα ειπώθηκαν, όπως προέκυψε από την ελεύθερη συζήτηση που ολοκλήρωσε την ημερίδα.