Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κρυονερίου
* 20200 Κρυονέρι Κορινθίας )+fax 27420 51281
Ιστοχώρος: http://dim-kryon.kor.sch.gr / E-mail: sgkry@yahoo.gr
Κρυονέρι, 9.2.2011
Αρ. πρωτ. 62

Προϊστάμενο 2ου Γραφείου ΠΕ Ν. Κορινθίας

κ. Δημ. Αθανασίου

202 00 Κιάτο


Θέμα: Σχολικό Κέντρο Κρυονερίου


Κύριε προϊστάμενε.


Με αφορμή την εσπερίδα για την Παιδεία στο Δημαρχείο Κιάτου στις 29.1.2011, η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Σικυωνίων και σε συνάρτηση με την επίκαιρη συζήτηση περί συγχωνεύσεων σχολείων, πληροφορηθήκαμε προς μεγάλη μας έκπληξη, οτι κατά την τελευταία διετία έχουν γίνει εγγραφές μαθητών από το Σούλι, στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο του Μεγ. Βάλτου, με δική σας έγκριση. 

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, το οποίο συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση, εκφράζει την μεγάλη ανησυχία και τη δυσαρέσκεια του Συλλόγου μας, για την μη τήρηση της δέσμευσής σας για υποστήριξη του σχολείου μας, με αναβάθμισή του σε οργανικά εξαθέσιο Σχολικό Κέντρο.
Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις σας, οτι τουλάχιστον οι νεοεγγραφόμενοι μαθητές του Σουλίου θα προωθούνταν στο νηπιαγωγείο και στο πολυθέσιο δημοτικό σχολείο του Κρυονερίου, επιτρέψατε την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο και στο ολιγοθέσιο δημοτικό σχολείο Μεγάλου Βάλτου. 
Με αυτόν τον τρόπο, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν επιτυγχάνεται το Σχολικό Κέντρο στο οργανικά 5/θέσιο και λειτουργικά 6/θέσιο δημοτικό σχολείο Κρυονερίου, ούτε επέρχεται κάποια σημαντική μεταβολή στο 3/θέσιο δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Βάλτου.
Δηλαδή, παραμένει λειψό το επίπεδο εκπαίδευσης στην ημιορεινή ζώνη του δήμου Σικυωνίων, με περίπου 4.500 μόνιμο πληθυσμό και ενάντια στις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας, για δημιουργία οργανωμένων σχολικών Κέντρων!
Επιπλέον από την περί συγχωνεύσεων διαβούλευση δεν διαβλέπουμε πρόθεση για αναβάθμιση του σχολείου μας από την υπηρεσία σας.
Όμως το Σχολικό Κέντρο στο Κρυονέρι με 6-θέσιο Δημοτικό, θα ενισχύσει και την τροφοδότηση του Γυμνασίου Κρυονερίου με μαθητές, ώστε να εξυπηρετείται η ημιορεινή ζώνη του Δήμου Σικυωνίων και από ένα άρτια λειτουργούν Γυμνάσιο.
Για τους λόγους αυτούς και σε συνάρτηση με τις δεσμεύσεις σας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του Συλλόγου μας στο Κρυονέρι (κατάληψη του δημοτικού σχολείου στο διάστημα 8 - 21.10.2007), αλλά και κατά τις συναντήσεις του Δ.Σ. μας καθώς και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Σικυωνίων μαζί σας, σας παρακαλούμε και πάλι, όπως τηρήσετε την υπόσχεσή σας για ενίσχυση του σχολείου μας, εφαρμόζοντας τις χωροταξικές παραμέτρους, εφόσον οι μαθητές του Σουλίου συνεχίζουν να φοιτούν παράνομα στο 7ο δημοτικό σχολείο Κιάτου (17 χλμ.) με μεταφορικά έξοδα της υπηρεσίας σας και όχι στο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου (3,5 χλμ).
Με εκτίμηση.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
Αλέκος Αναγνωστόπουλος       Πάνος Πούλος

Κοινοποίηση:

l Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

l Δ/ντη ΠΕ Κορινθίας

l Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Σικυωνίων

l Δήμο Σικυωνίων