Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αντιδρά ο Δήμος Σικυωνίων στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ Κιάτου

Παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου και την επιστολή:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων παρακολουθεί το θέμα που αφορά στη σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας  του τεχνικού τμήματος του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Κιάτο.
Το θέμα έχει προκαλέσει  ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, καθώς μια τέτοια ενέργεια θα επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο πολίτη και θα αποτελέσει σημαντική υποβάθμιση για την ευρύτερη περιοχή του διευρυμένου Δήμου Σικυωνίων.
Οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων  θα υφίστανται μια μεγάλη ταλαιπωρία προκειμένου να μεταβούν σε γειτονική υπηρεσία της ΔΕΗ, είτε για να πληρώσουν το λογαριασμό τους, είτε για να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, ενώ μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται  χάσιμο χρόνου αλλά και σημαντική καθυστέρηση στην αποκατάσταση των βλαβών καθώς θα πρέπει να έρθει συνεργείο από άλλη περιοχή.
Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή, με επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου προς τον Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Ζερβό Αρθούρο, ζητά την ανάκληση της απόφασης και χαρακτηρίζει το κοινωνικό αυτό θέμα μείζονος σημασίας για το Δήμο Σικυωνίων.
Συγκεκριμένα, η επιστολή διαμαρτυρίας , έχει ως εξής:


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

        Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε  τη  ριζική διαφωνία μας και την αντίθεσή μας, στη σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας του τεχνικού τμήματος του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Κιάτο και κατ’ επέκταση στην πιθανή κατάργηση και του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ, αφού μια τέτοια ενέργεια θα επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο πολίτη και θα συμβάλλει σημαντικά στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Θεωρούμε αδικαιολόγητο, ο δεύτερος σε πληθυσμό Δήμος του Νομού Κορινθίας να μην έχει στην έδρα του υποκατάστημα ΔΕΗ.
Σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, ότι  το υποκατάστημα  της ΔΕΗ στην έδρα του διευρυμένου Δήμου Σικυωνίων, καλύπτει χωροταξικά μια μεγάλη περιοχή, έχει μεγάλο πελατολόγιο και σημαντικές εισπράξεις.
Ζητάμε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ να ανακαλέσει αυτή την απόφαση όπως επίσης και από την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε να αποτραπεί μια τέτοια ενέργεια. Καλούμε τον Υπουργό και τους Βουλευτές του νομού μας, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου και των τοποθετήσεων τους στη Βουλή, να ενισχύσουν τον αγώνα μας εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αυτή την ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που θα δημιουργήσει  προβλήματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών καθώς και των επιχειρήσεων, μιας μεγάλης περιοχής του νομού Κορινθίας, όπως είναι το Κιάτο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΣΠΥΡΙΔΩΝ Π. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ


Κοινοποίηση:

-Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη

Βουλευτές  Κορινθίας:
κ.  Άγγελο Μανωλάκη
κ. Κατερίνα Φαρμάκη
κ. Κώστα Κόλλια