Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Σοκαριστική όσο και άκρως εξοργιστική αποκάλυψη

Σοκαριστική όσο και άκρως εξοργιστική είναι η αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φορολογείται ελάχιστα (έως καθόλου) για τα παχυλά εισοδήματά του. Και μάλιστα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία για τη χώρα, κατά την οποία ο ίδιος και το επιτελείο του με καθοδηγητή την τρόικα επιβάλλουν απανωτά χαράτσια στους Έλληνες πολίτες απαιτώντας από αυτούς να σηκώσουν το βάρος μιας απάνθρωπης και αδιέξοδης πολιτικής.

Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Το Παρόν, αποδεικνύουν ότι ο κ. Παπαδήμος, από το 2004 έως το 2011 εισέπραξε ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνολικά 2.238.484,09 ευρώ και πλήρωσε φόρο μόλις 511 ευρώ.
Βέβαια νομίμως ο κ. Παπαδήμος δεν πληρώνει φόρο, καθώς η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει για τους υπαλλήλους της οι αποδοχές τους να είναι αφορολόγητες (!!!) 
Σημειώνεται ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ως ακαδημαϊκός, για έξοδα παραστάσεως παίρνει 1.400 ευρώ το μήνα που είναι κι αυτά αφορολόγητα.
Ερευνητέο είναι αν και η σύνταξη που παίρνει ως πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι και αυτή αφορολόγητη...
Ισχύει λοιπόν και εδώ μια χαρά το σύνθημα ενός αισχρού και άθλιου συναφιού που υποστηρίζει: "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό". Ναι, μόνο που αυτοί οι ίδιοι κόβουν και ράβουν τους νόμους στα μέτρα τους! Για να μην πούμε για την ηθική... Σε περίπτωση που κάποιος πιστεύει ότι έχει βελτιωθεί κάτι ως προς το θράσος του συγκεκριμένου συναφιού (πολιτικών, τραπεζιτών, τεχνοκρατών εν γένει) ή ότι θα αλλάξει ποτέ προς το καλύτερο, ας το ξεχάσει. Η ελπίδα σε ό,τι τους αφορά, έχει πεθάνει προ πολλού.