Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εκλογές;;;;;

Το ζητούμενο όλη αυτή την περίοδο νομίζω ότι συμπυκνώνεται στην προσπάθεια του λαού να ανατρέψει το ειδικό καθεστώς που επιβλήθηκε στην χώρα!
Οι εκλογές στην χώρα μας, έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ! Για μια μεγάλη περίοδο από τις τελευταίες εκλογές βιώσαμε έντονα αντιδημοκρατικές εκτροπές.


Το επίδικο των εκλογών είναι:

Α) αν θα νομιμοποιηθούν πολιτικά τα ήδη ψηφισμένα Μνημόνια και οι Δανειακές Συμβάσεις δημιουργώντας τους όρους παραγραφής όποιας παρεκτροπής έγινε την τελευταία διετία.

Β) να διαμορφωθεί ένα μπλοκ δυνάμεων που θα προωθήσει το ήδη αναγγελμένο νέο κύμα μέτρων από τον Ιουνιο.


Νομιζω οτι πρέπει να είναι

- Να εκφραστεί η λαϊκή οργή τιμωρώντας τα μνημονιακά ψηφοδέλτια, τα φερέφωνα του ειδικού καθεστώτος, τα κόμματα που έφεραν την τρόικα και υπέγραψαν μνημόνια και δανειακές συμβάσεις υποθηκεύοντας τις τύχες του λαού και της χώρας.
- Να μπει ιδέα του παλλαϊκού ξεσηκωμού και Μετώπου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική, κοινωνική, οικονομική διέξοδο της χώρας.

Απαιτείται ένα μεγάλο ενωτικό αντιμνημονιακο ψηφοδέλτιο που η έλλειψη του είναι αισθητή. Παρόλα αυτά πρέπει να δυναμώσει η φωνή όσων διατήρησαν με συνέπεια αντιμνημονιακη στάση δηλ όσων δεν αναγνωρίζουν τις δανειακές συμβάσεις και κινούνται με αγώνες για την κατάργηση τους.

Μια προσοχή
Αυτή η εκλογική διαδικασία θα γίνει κάτω από τους όρους αυτού του καθεστώτος που έχει επιβληθεί στην χώρα. Δηλαδή θα γίνει όταν αυτοί θεωρούν ότι έχουν εξασφαλίσει με όποιο τρόπο, με όποιο συμμαχικό σχήμα, το 51% και την συνέχιση της πορείας των ταπεινωτικών δεσμεύσεων. Με ένα τρόπο είναι χειριστικές, είναι νοθείας, παρόλο που μπορεί να κυοφορούν μια μεγάλη έκπληξη
Το διαρκές πρόσταγμα των εκλογών δημιουργούν μια αναμονή. Γίνεται σε μια προσπάθεια, να απομακρυνθεί ο κόσμος από τους αγώνες και τον δρόμο, την επαγρύπνηση που μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. και να τον κλείσουν σπίτι ξανά να περιμένει στην τηλεόραση τα διαγγέλματα .

Όλα τα κοσμογονικά διλλήματα θα εκφραστούν σε αυτή την περίοδο, με τον πιο αυστηρό και τελεσίδικο τρόπο.


Βλάσης Οικονόμου