Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Υποβρύχια Έρευνα...

Γράφει ο Κ.Δ. Καραμπέτσος

ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ μαζεμένα…Άνοιξη, Πάσχα, εκλογές, Καλοκαίρι και νέα μέτρα 11,7 δις ευρώ. Παράλληλα να διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό τοπίο με νέα σχήματα, νέες ελπίδες και νέες απογοητεύσεις. Η μιζέρια μας θα καλύπτεται απ’ τον ήλιο, τη θάλασσα και τις παραλίες, μέχρι να φορολογηθούν και αυτά.
ΈΧΟΥΜΕ και μια ευχάριστη είδηση. Το ελληνικό κράτος προσφέρει τελετές χαμηλού κόστους μόνο από 600ευρώ, για τους έλληνες φορολογούμενους (το, πολίτες, δεν ισχύει). Μάλιστα μπορούμε να διαλέξουμε όποιο κοιμητήριο θέλουμε για μελλοντική κατοικία.
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ το ελληνικό κράτος, τρόικα και λοιπές τράπεζες και χρηματιστήρια, ότι ο έλληνας, κοντή γιορτή, δεν θα ‘χει να πληρώσει, τουλάχιστον ας έχει λιγότερο άγχος η οικογένεια, για το τι θα γίνει ο κυρ Μανόλης που αυτοκτόνησε ή έπαθε έμφραγμα γιατί δεν είχε να πληρώσει το ένα χαράτσι μετά το άλλο. Με 600 ευρώ λοιπόν, πάει ανακουφισμένος στον άλλο κόσμο και τους περιγράφει την κόλαση που ζούσε στην Ελλάδα.

ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ μας αφήνει χρόνους στην πολιτική σκηνή, αφού βέβαια το πέρασμά τους μόνο θετικό δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. Ο μαζί τα φάγαμε σκοπεύει να τρώει μόνος του από εδώ και πέρα, αλλά προσέξτε μερικούς άλλους που είναι στη δύση τους και ετοιμάζουν τα βλαστάρια τους να ανατείλουν. Εδώ μας έκαψε ανηψιός και γιος πόσο ακόμα να αντέξουμε την οικογενειοκρατία!
ΤΕΛΙΚΑ η πολιτική είναι σκληρό ναρκωτικό…το βλέπουμε στην καθημερινότητά μας …πρεζάκια των ομολόγων γίναμε…
ΑΝΟΙΞΗ όμως έχουμε και για το πολιτιστικό κέντρο στην πόλη μας. Δείχνει να ανθίζει και να γίνεται παραγωγικό στέκι νέων ανθρώπων αλλά και συλλόγων-φορέων.
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ αίθουσα αναβαθμίστηκε και προσφέρεται για πολλαπλές χρήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εκθέσεις κ.τ.λ. Οι άλλοι όροφοι έχουν σχεδόν αξιοποιηθεί και είναι πλέον λειτουργικοί για τις θεατρικές ομάδες, για μαθήματα μουσικής, ζωγραφικής, χορού κ.α. Βέβαια υπάρχουν κάποιες ελλείψεις ακόμα, ο πρόεδρος της ΜΗΚΩΝΗ ακόμα δεν έχει γραφείο και δεν νοείται να μην έχει λυθεί άμεσα αυτό το θέμα.
ΣΕ ΚΑΛΟ δρόμο βρίσκεται το ανταλλακτικό παζάρι που ετοιμάζεται από φορείς που θα το στηρίξουν εθελοντικά αλλά και από τον δήμο Σικυωνίων που στηρίζει οικονομικά, πληρώνοντας το ενοίκιο του χώρου. Σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα η λειτουργία του.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το αφιέρωμα που έκαναν οι Sikyonistas με θέμα τον πολιτισμό. Αναφορά σε Μηκώνη, πολιτιστικό κέντρο, ομάδες-σύλλογοι, υποδομές κ.τ.λ. έδωσαν μια εικόνα στον αναγνώστη για το τι γίνεται στο πολιτιστικό κομμάτι του δήμου Σικυωνίων.
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ το νέο COPYLEFT. Μετά το Πάσχα και αφού έχουμε φάει μπόλικη πατάτα με λίγο αρνάκι και ίσως και νέα κυβέρνηση, το αγαπημένο fanzine των teddyboys επιστρέφει, ακόμα πιο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ!!.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, για καλή ψήφο δεν ξέρω, έχω την αίσθηση ότι πραγματικά είναι, σαν να την πετάς….στο κενό!. Πάντως θραύση θα κάνουν τα αρνιά από φελιζόλ (που τα βλέπουμε να διαφημίζονται, περιστρεφόμενα), η πιο πρακτική λύση που θα συνοδεύεται και από αβγά kinder που δεν σπάνε. Ένα virtual Πάσχα μας περιμένει…! Με κεντρικό σύνθημα ΣΟΥΒΛΙΣΤΕ ΜΑΣ!!!