Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Γέμισε άσπρα πανάκια ο Κορινθιακός!

Το τριήμερο 23, 24 και 25 Μαρτίου ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου έκανε δυναμική «εμφάνιση» στην ιστιοπλοϊκή Περιφέρειά του, διοργανώνοντας το Περιφερειακό Πρωτάθλημα OPTIMIST και το Κύπελλο LASER 4,7 Ν.Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Εκατόν τριάντα αθλητές, ηλικίας 7 έως 18 ετών, κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τις νέες φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο, γεμίζοντας με το πάθος τους και τις χαρούμενες φωνές τους την παραλία του Κιάτου. Οι 17 ναυτικοί όμιλοι από όλη τη Δυτική και Νότια Ελλάδα, αλλά και τα Ιόνια Νησιά, έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στο Ναυτικό Όμιλο Κιάτου και τη διοργάνωση που κλήθηκε να φέρει εις πέρας από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.


Η συμμετοχή των αθλητών φέτος ήταν η μεγαλύτερη από την καθιέρωση του θεσμού, ο οποίος αποτελεί πρόκριση για την εθνική ομάδα αλλά και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος των διοργανωτών, καθώς, μετά την ανοιξιάτικη άπνοια της πρώτης ημέρας, έκανε το χατίρι στους μικρούς ιστιοπλόους και τελικά φύσηξε αέρας στα πανιά τους. Και οι πέντε κούρσες που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο ήταν συναρπαστικές, αφού οι διακυμάνσεις του αέρα δυσκόλεψαν τους αθλητές, με αποτέλεσμα τις συνεχείς ανακατατάξεις στη βαθμολογία αγώνα με τον αγώνα.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της 13μελούς ομάδας του Ομίλου.

Η νεοφώτιστη Δήμητρα Παπαγιαννακοπούλου κατέκτησε την πρώτη θέση στα κορίτσια κάτω των 11 ετών και η Ματίνα Τσαπάρα την τρίτη θέση, ενώ η Ουρανία Παναγοπούλου και η Άννα-Μαρία Βασιλείου την 6η και 8η θέση αντίστοιχα στην ίδια κατηγορία. Στα κορίτσια άνω των 11 ετών, η Μαριαλένα Κοσμαδάκη, η Αλίκη Κανέλλου και η Θένια Πετούμενου κατέκτησαν την 7η, 8η και 19η θέση αντίστοιχα. Στα αγόρια, ο Σωτήρης Καραπιπέρης κατατάχθηκε 9ος και το νέο αίμα της ομάδας: Δημήτρης Ζαμάνος, Δημήτρης Πάνου και Αριστείδης Ζαρρής κατατάχθηκαν στην 18η, 24η και 42η θέση. Την έκπληξη έκανε ο μικρότερος της παρέας Γιώργος Πετούμενος και νεαρότερος αθλητής της διοργάνωσης που τερμάτισε στην 31η θέση της κατηγορίας του.

Στα Laser 4.7 ο Παναγιώτης Καραπιπέρης κατέλαβε την 11η θέση με μόλις ολιγόμηνη προπόνηση στην κατηγορία αυτή.

Χαρούμενους και αγκαλιασμένους βρήκε η τελετή λήξης αθλητές, προπονητές, συνοδούς και αρκετούς γονείς που παρευρέθηκαν. στον καλύτερο, κατά γενική ομολογία, Περιφερειακό αγώνα.

Στην εξαιρετική επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν καθοριστικά τόσο τα μέλη και οι φίλοι του Ν.Ο. Κιάτου όσο και το ΝΠΔΔ του Δήμου Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια.

Ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου απέδειξε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει μεγάλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στις νέες εγκαταστάσεις του και - γιατί όχι και - το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως παρότρυνε ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος κατά την τελετή απονομής των επάθλων.

αποό δελτίο τύπου του ΝΟΚ