Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Τι γίνεται με τη συνδρομή στο ΚΑΠΗ;

Προκλήθηκε μια μικρή σύγχυση σε ότι αφορά το θέμα των συνδρομών στο ΚΑΠΗ, το οποίο ήδη στεγάζεται εδώ και λίγο καιρό στη κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού και είναι γεγονός ότι η μεταφορά τους εκεί, είχε και τα ανάλογα οικονομικά οφέλη και όχι μόνο, αξιοποίηση του χώρου κ.τ.λ. Συνηθίζεται κάθε φορέας να έχει κάποια συνδρομή για να καλύπτει κάποιες λειτουργικές ανάγκες κ.ο.κ.
Ας δούμε όμως πως προκλήθηκε η σύγχυση. Από την πλευρά του ΚΑΠΗ μέχρι το 2010 η συνδρομή εγγραφής ή ανανέωσης ήταν 10 ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2010, με απόφαση του Δ.Σ. του ΚΑΠΗ (πρόεδρος ήταν η κα Αθανασούλη), μειώνεται η συνδρομή από 10 ευρώ σε 5. Το 2011 δεν έγιναν εγγραφές.
Το νέο Δ.Σ. (με Καλλικράτη) αποφάσισε κάθε μέλος να πληρώσει αναδρομικά για το 2011, 5€ και για το 2012, 10€. Όλα μαζί 15€ για το συγκεκριμένο έτος και για ένα ζευγάρι 30€. Το ΚΑΠΗ προτείνει να πληρώσει ο συνδρομητής για το 2012, 5€.
Η ΚΟΔΕΔΗΣ είναι κοινωφελής επιχείρηση του δήμου, που εκ των πραγμάτων πρέπει να έχει έσοδα-έξοδα, διαφάνεια και κάποιες προτεραιότητες σε ότι αφορά την ανάπτυξη των τμημάτων που είναι υπεύθυνη. Το ίδιο ισχύει και για το ΚΑΠΗ που προσπαθεί να το βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Στο θέμα των συνδρομών ειδικότερα όπως επιβεβαιώνει η ΚΟΔΕΔΗΣ, το 2011 όσοι είχαν πληρώσει τα 10€ εκείνη την χρονιά δεν πλήρωσαν καθόλου. Όσοι δεν είχαν πληρώσει, πλήρωσαν μόνο τα 5ε. Το 2010 η συνδρομή ήταν 10€, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, το Δ.Σ. του ΚΑΠΗ αποφάσισε να επιστρέψει τα 5 και όρισαν την ετήσια συνδρομή σε 5€.
Όμως το νέο Δ.Σ. της ΚΟΔΕΔΗΣ αποφάσισε να επαναφέρει την αρχική τιμή συνδρομής που ήταν τα 10€. Η συνδρομή αυτή ετησίως, στοιχίζει για τον συνταξιούχο, 75 λεπτά το μήνα και παρέχει καφέ, νερό, αναψυκτικό, τοστ με 50 λεπτά έκαστο. Επίσης παρέχει δωρεάν παραδοσιακούς χορούς, χορωδία, χειροτεχνία και εκδρομές χαμηλού κόστους, κατόπιν έγγραφων προσφορών. Ήδη έχουν κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό 1000 ευρώ από συνδρομές των μελών του ΚΑΠΗ. Να σημειωθεί ότι ανέκαθεν η συνδρομή ήταν 10 ευρώ και κατ’ εξαίρεση έγινε 5 ευρώ το 2010.
Κ.Δ.Κ.