Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου" - πρόγραμμα από μαθητές και εκπαιδευτικούς του νομού μας


Στα πλαίσια της Πανελλαδικής καμπάνιας του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.&Θ. για τα σχολεία, «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, διοργάνωσαν την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρες 10.30 π.μ. - 13.00 μ.μ. κεντρική εκδήλωση στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.




Στην εκδήλωση συμμετείχαν 220 άτομα (120 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 100 γονείς και εκπαιδευτικοί) και οι δραστηριότητες οργανώθηκαν και συντονίστηκαν από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τσοχαντάρη Φώτη και κ. Παπαντωνίου Εύα.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαφίλης Νικόλαος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργάκης Παναγιώτης, οι οποίοι τόνισαν τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των μαθητών σε δράσεις για την προβολή του τόπου τους.

Αρχικά, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο από επαγγελματίες ξεναγούς που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Την ομάδα των μαθητών ξενάγησε η κ. Τζώνου Ιουλία και την ομάδα των γονέων-εκπαιδευτικών η κ. Οικονόμου Λένα.

Μετά το τέλος της ξενάγησης οι μαθητές χωρίστηκαν σε 7 ομάδες δραστηριοτήτων (5 ομάδες για ζωγραφική και 2 ομάδες για θεατρικό παιχνίδι) ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. Οι ομάδες της ζωγραφικής μοιράστηκαν στις 5 αίθουσες του Μουσείου και με την καθοδήγηση της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε Κορινθίας κ. Παπαντωνίου συνεργάστηκαν για να αποτυπώσουν με ζωγραφιές τα εκθέματα κάθε αίθουσας και την εμπειρία τους από την ξενάγηση στο Μουσείο.

Οι ομάδες των μαθητών που επέλεξαν το θεατρικό παιχνίδι συντονίστηκαν από τους εμψυχωτές-ηθοποιούς κ. Άρη Σταύρου και κ. Γεωργία Καββαδία που επίσης προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο θεατρικό παιχνίδι έκαναν αυτοσχεδιασμούς και δραματοποίησαν μύθους της Κορινθίας και ήρωες από την Αρχαία Ελλάδα και τους Ολύμπιους θεούς.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης οι μαθητές ανά ομάδα παρουσίασαν στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν και τα πόστερ με τις ζωγραφιές τους. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Κωμαΐτης Χριστόφας συγχαίρει τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Τσοχαντάρη και κ. Παπαντωνίου και ευχαριστεί τους Υπαλλήλους του Μουσείου για τη φιλοξενία στο χώρο, τους ξεναγούς, τους εμψυχωτές και όλους τους συμμετέχοντες για την προσέλευση και την ομαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων.

Η επιτυχή ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η μεγάλη συμμετοχή και η θερμή ανταπόκριση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών συνηγορούν στη συνέχιση του προγράμματος «Αγαπώ και Προβάλλω τον τόπου μου» και αντίστοιχων δράσεων και την επόμενη σχολική χρονιά.