Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ζάππειο 2: Από τον γιατρό στον παπά και μετά στο νεκροθάφτη

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέπτυξε τη πρόταση του κόμματός του για την –όπως ο ίδιος υποστήριξε- έξοδο από την οικονομική κρίση.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συρραφή νέο-φιλελεύθερων προτάσεων που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και οδήγησαν τις χώρες αυτές στο όριο της πτώχευσης.
Είναι προφανές πως το πρόβλημα δεν λύνεται με «συνταγές» και «μαγειρέματα».
Τα προβλήματα θα διογκώνονται, εφόσον τα μέτρα που παίρνονται προσπαθούν απλά να εξευμενίσουν τη μήνη της μοναδικής σύγχρονης «θεάς», της Αγοράς.
Όσες θυσίες εργαζομένων και να γίνουν στο βωμό της από τους ιερείς του νέο-φιλελευθερισμού, στην ουσία δεν θα αλλάξουν τίποτα. Τα όποια οφέλη προκύψουν, θα είναι απλά μερικές όλο και πιο βραχύβιες αναλαμπές στο ολοένα και πυκνότερο σκοτάδι.
Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Σαμαράς, σκοπό έχουν την άμεση κερδοφορία των «επενδυτών», μπας και έτσι περισσέψει το κάτι τι και για τους «φόρου υποτελείς ιθαγενείς». Του αναγνωρίζουμε όμως πως τουλάχιστον δεν είναι ψεύτης -όπως ο Γιωργάκης- αφού δήλωσε ευθαρσώς τις προθέσεις του.
Η νέο-δημοκρατική γενικοποίηση του πασοκικού fast-track, σε ελεύθερη μετάφραση μπορεί να αποδοθεί με την φράση «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε».

Ότι «ενοχλούσε» το ξένο και ντόπιο Κεφάλαιο (δικαιώματα, περιβαλλοντικοί όροι, τοπικές κοινωνίες κ.α.) θα προσπερνάται ως δια μαγείας!
Φυσικά δεν σπατάλησε ούτε μια κουβέντα για το γεγονός πως, μετά το τριετές πρόγραμμά του, το χρέος θα βρίσκεται γύρω στα 500 δις και πάνω από το 200% του ΑΕΠ! Προφανώς αυτή είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια με την οποία θα απασχοληθούν κατά τη νεκροψία…
Μαθητευόμενοι μάγοι, γιατροί, ιερείς και θεραπαινίδες της Αγοράς, γυρίζουν το ρολόι της Ιστορίας, των εργατικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων αιώνες πίσω, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ελαχίστων, που δυστυχώς όμως εμείς -οι υποταγμένοι εργαζόμενοι- τους επιτρέπουμε να έχουν τη δύναμη να εκβιάζουν ολόκληρη την Κοινωνία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ