Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 213!!! ΕΦΟΡΙΕΣ

Στη θέσπιση «Καλλικράτη» και στις εφορίες προχωρά ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο που έλαβε προ ημερών στα χέρια του, θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν 213 εφορίες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς αρκετές από αυτές δεν παράγουν ικανοποιητικό έργο και θα ήταν προτιμότερο να κατεβάσουν ρολά.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως στο σύνολο των περσινών εσόδων, που ανήλθαν σε 36 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 22,7 δισ. (τουτέστιν το 63%) εισπράχθηκαν από είκοσι εφορίες επί συνόλου 288!
Με το νέο οργανόγραμμα, που θα ισχύσει πλήρως μέχρι τα τέλη του 2012, οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες δεν θα ξεπερνούν τις εβδομήντα πέντε. Στην Αθήνα θα μείνουν μόλις είκοσι εφορίες, έξι θα έχει η Θεσσαλονίκη και από μία όλες οι πρωτεύουσες των νομών! 
Μάλιστα θα υπάρχει και μια εφορία που θα έχει την ευθύνη των 1.000 πλουσιότερων φορολογουμένων και επιχειρήσεων της χώρας, ενώ 2.000 υπάλληλοι εφοριών θα μεταφερθούν στα τμήματα ελέγχου και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων και την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων εξ αποστάσεως.

Espressonews.gr
Για την αντιγραφή:
Αντώνης Γιάνναρος