Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ζητείται κυβέρνηση εκτός Ελλάδας (γιατί στην Ελλάδα δεν τους κάθεται με τίποτα) να απασχολήσει τους παρακάτω φιλόδοξους νέους:

Γιώργος: ετών 63

Καλό παιδί, αλλά λίγο άστατος. Η δασκάλα του στην Α΄ Δημοτικού θυμάται ακόμα τη ζωγραφιά που είχε κάνει με ένα τανκ να γκρεμίζει την πόρτα του σχολείου. Αν και μεγάλωσε με τα ιδανικά της ελληνορθόδοξης παράδοσης, ο δυτικός τρόπος ζωής κλόνισε αρκετές φορές την κοσμοθεωρία του, με αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα, να αμφιταλαντεύεται μεταξύ υπερπατριωτισμού και ξεπουλήματος της εθνικής κυριαρχίας.
Φήμες λένε ότι η καθαρίστρια στο σπίτι του ανακάλυψε σε ντουλάπι συλλογή με ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο θαυμάζει στα κρυφά.
Στα προσόντα του περιλαμβάνεται και η επικοινωνία με το Θεό, με ατράνταχτη απόδειξη το περιστέρι που έκατσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και οι προφητικές ικανότητες (βλ. ζωγραφιά παραπάνω)
Συμβιβάζεται και με θέση υπουργού.

Ντόρα: ετών 57

Η Ντόρα ήταν επίσης καλό και έξυπνο παιδί και από τότε όλοι έλεγαν ότι μια μέρα θα κυβερνήσει αυτό τον τόπο.
Η πρώτη της εκλογική επιτυχία χρονολογείται στο 1962, οπότε και εξελέγη πρόεδρος στη Γ΄ Δημοτικού. Οι συμμαθητές της έχουν να θυμούνται το μέτρο που πήρε για να μην ξεχνάει κανένα παιδάκι το βιβλίο στο σπίτι και τρώει τιμωρία απ' τη δασκάλα: τα συγκέντρωσε όλα και τα έδωσε σε μια εταιρεία η οποία αναλάμβανε να τα φέρνει στο σχολείο κάθε μέρα στις 8 το πρωί, με αντάλλαγμα 2 δραχμές από το κάθε παιδάκι. Έτσι τα παιδάκια που είχαν 2 δραχμές να δώσουν δεν ξαναέφαγαν ποτέ τιμωρία.
Η καριέρα της συνεχίστηκε σαν πρόεδρος του 15μελούς, βουλευτής, υπουργός και δήμαρχος. Όλα στράβωσαν όταν ο πατέρας της, της έδωσε τις ευχές του για την αρχηγία του κόμματος των Καραμάν-Αλήδων. Ενώ η Ντόρα έκανε πρόβες στον καθρέφτη για το λόγο που θα έβγαζε το βράδυ των εκλογών, όλα πήγαν στραβά (για τον τόπο βρε, όχι για την Ντόρα μας) κι επιστρέψαμε στις αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Στα προσόντα της συγκαταλέγεται η ικανότητα συνεργασίας σχεδόν με οποιονδήποτε.
Φημολογείται όμως ότι δε δέχεται καμία άλλη καρέκλα εκτός από την πρωθυπουργική πλέον.

Δ.Η.