Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΑΝΩΝ

Κινητοποίηση είχαμε σήμερα για το θέμα του Γυμνασίου - Λυκειακών Τάξεων Καλλιάνων. Στο Κιάτο το Δημαρχείο παρέμεινε κλειστό ως ένδειξη διαμαρτυρίας και, με αφορμή τη γενική απεργία που είχε προκυρηχθεί για σήμερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και πορεία μέχρι τη Νομαρχία.
Παρόντες ήταν οι γονείς, οι μαθητές και ο διευθυντής του σχολείου με πανό και πλακάτ "Η Στυμφαλία δικαιούται πλήρη εκπαίδευση με Γυμνάσιο και Λύκειο - Όχι στο κλείσιμο του σχολείου μας" κ.ά., ο Δήμαρχος και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, καθώς αντιπροσωπεία της Β ΈΛΜΕ Κορινθίας.
Το λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ κ. Πάνος Κατσούλας, ο οποίος καταδίκασε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και κατήγγειλε τον εμπαιγμό στο θέμα των καταργήσεων σχολικών μονάδων, ενώ παρουσίασε την επιχειρηματολογία υπέρ της διατήρησης του συγκεκριμένου σχολείου.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε επίσης το Υπουργείο για εμπαιγμό, καθώς, παρά τις δεσμεύσεις του, καμία ουσιαστική διαβούλευση δεν έγινε, ούτε λήφθηκε υπ' όψη η εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον, χαρακτήρισε αντιπαιδαγωγικά και οικονομίστικα τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε η κατάργηση του μοναδικού σχολείου δευτεροβάθμιας της περιοχής της Στυμφαλίας.
Ακολούθησε πορεία ως τη Νομαρχία, όπου και επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα.
Πληροφορίες μας πάντως λένε, ότι η υπόθεση δεν είναι ακόμα χαμένη, καθώς μπορεί να αναβληθεί η εφαρμογή της για ένα χρόνο και να ξανασυζητηθεί στο μέλλον.