Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Επιδρομή ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΟΣ !!!

Και ενώ το ισοζύγιο σε έξοδα και έσοδα δήμων και περιφερειών όλης της χώρας είναι οριακό όπως υποβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον προϋπολογισμό του 2011 και τον απολογισμό των οικονομικών από τις συνενώσεις εμείς παρουσιάζουμε σήμερα από τη sfedona.gr ποιοι ήταν οι 10 περισσότερο χρεωμένοι δήμοι προς τράπεζες και ταμείο παρακαταθηκών και δανείων στην Πελοπόννησο, πριν από την μετάβαση του Καποδίστρια στον Καλλικράτη με στοιχεία του Οκτωβρίου του 2010.
1. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 4.309.331
2. ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 3.855.814
3. ΔΗΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 3.007.493
4. ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2.845.867
5. ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑ 2.499.725
6. ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2.217.609
7. ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2.048.211
8. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 1.906.803
9. ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 1.770.085
10. ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 1.619.894
Παρατηρούμε ότι από τους δέκα πιο χρεωμένους δήμους του Καλλικράτη που συνενώθηκαν με το πρόγραμμα του Καποδίστρια , οι έξι είναι δήμοι του νομού Κορινθίας !
Γι αυτόν τον λόγο φαίνεται ότι μπαίνουν σε εφαρμογή τα σχέδια πόλεως και η επέκταση τους στον Δήμο Σικυωνίων. Λόγοι εσόδων, χαράτσωμα κανονικό!!! Άρχισαν ήδη να αποστέλλονται ειδοποιήσεις πληρωμής των οφειλών σε χρήμα από το Οικονομικό Τμήμα του Δήμου μας σε ιδιοκτήτες γης. Αποτελούνται από 12 6μηνιαίες δόσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ άνα περίπτωση.Με επιτόκιο 1% τον μήνα, άρα 13 το έτος στην περίπτωση που κάποιος δεν εξοφλήσει εγκαίρως την δόση του. Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς κάποιοι μας πιέζουν πιο πολύ στην στρέβλα!!! Και δεν δίνουν διευκολύνσεις πληρωμής ή παράταση αποπληρωμής! Εαν βέβαια πληρώσεις ολο το ποσο σε μια δόση, σου κάνουν έκπτωση 20%. Γενναία έκπτωση, αλλά ποιος εχει λεφτά τωρα να τα δωσει με μιας! Εαν απευθυνθείς σε τραπεζα, με την φορολογική δηλωση με τα βιας σου δινει κάποια λιγα χιλιάδες ευρω με υψηλό επιτόκιο, ενω εάν δεσμεύσεις ακίνητο, για να καλύψεις όλο το ποσό, θέλουν οικία και όχι οικόπεδο,ώστε να κινδυνεύεις να σε ξεσπιτώσουν και να μείνεις στον δρόμο! Ασε που το ποσό με τους  τόκους υπερβαίνει κατα πολύ το ποσό που πρέπει να αποπληρώσεις και δεν κερδίζεις από την έκπτωση! Ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος!!!  Το να έχεις κάποιος κληρονομήσει περιουσία, από τον παππού ή τον πατέρα του, το κάνατε να φαίνεται κατάρα κυριοι νομοθέτες και δήμαρχοι! Το να έχεις στην κατοχή σου περιουσία σε γη δεν σημαινει ότι έχεις και ρευστό να ικανοποιήσεις τις ορεξεις σας! Μήπως πρέπει να πληρώσουμε για την πλατεία Φιλλύρας που αναπλάστηκε 2-3 φορές? Μήπως και για την πλατεία Ελευθερίας με προϋπολογισμό ανάπλασης 367000 ευρώ? Έγιναν 2 γούβες ημιτελείς στην πλατεία, ενώ με τόσα χρήματα φτιάχνεις 2 σπίτια!!!
Και μην μας πείτε και αυτα οτι τα φάγαμε μαζι? Εμείς τον λογαριασμό πληρώνουμε πάντα!
Αυτό λέγεται ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ και για μια ακόμα φορά σας ευχαριστούμε  που μας προτιμησατε !
ΤΡΕΧΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!! ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ !!!
 
Γιώργος Χριστοδούλου