Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΦΩΤΙΑ???

Ένα είναι σίγουρο: « Καπνός υπάρχει». Άραγε φωτιά? Αν ψάξει κανείς καλά, αν παρατηρήσει επίσης προσεκτικά, αν παραλληλίσει δεόντως, τότε μάλλον υπάρχει και «φωτίτσα».
Ακούσαμε, διαβάσαμε, τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, εντός του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αλλά και με το χθεσινοβραδινό διάγγελμά του: «….δεν προτίθεμαι να προχωρήσω στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών…».

Ωστόσο, κινήσεις που διεξάγονται σε παρασκηνιακό επίπεδο, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται… δια παν…. ενδεχόμενο. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνουν οι κινήσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη και των συνεργατών του στην Ιπποκράτους, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας έκαναν τηλεφωνήματα και είχαν συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως στη Β’ Αθηνών, την Κρήτη και τα νησιά, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την προεκλογική ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού…

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ξέρει (παρά μόνο να υποθέτει) αν θα είναι η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα αυτό που θα δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις, ή απλά θα κλείσουν την πόρτα (διότι οι εξελίξεις θα τους έχουν προσπεράσει.

Έχουμε βέβαια και τους λοιπούς (Ν.Δ. , ΛΑΟΣ και…..) που καίγονται για την εξουσία ή έστω για μια υπουργική καρέκλα, να ανησυχούν και να … ξύνονται αμήχανα.

Επαναλαμβάνω καπνός υπάρχει. Τυχαίο ? Δε νομίζω.

Αντώνης Γιάνναρος