Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΛΗΜΕΝΤΙ

Το ΚΠΕ Σικυωνίων στο πλαίσιο των δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση", στην πράξη "ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ", προγραμματίζει την υλοποίηση διήμερου σεμιναρίου για τις 24 και 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011, με θέμα:

" Αναζήτηση των δρόμων που οδηγούν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Βιώσιμη ανάπτυξη μέσα στα όρια της φέρουσας ικανότητας των παραγωγικών συντελεστών"

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Σικυωνίων (Κλημέντι Κορινθίας), και σε σημεία σχετικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής βάσει του συνημμένου προγράμματος.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση, ο προβληματισμός και η διατύπωση απόψεων των στελεχών της Διοίκησης και των επαγγελματιών και η απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας σχετικά με την αναγνώριση, χαρακτηρισμό, επισκευή και αποκατάσταση - χρήση των διατηρητέων κτιρίων και συνόλων. Η αλλαγή της συμπεριφοράς των επαγγελματιών και του κοινού αλλά και των στάσεων τους απέναντι στο παραδοσιακό περιβάλλον, τα διατηρητέα κτίρια και τα σύνολα. Η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στο παραδοσιακό κτίριο και τον ιστορικό οικισμό. Στόχος επίσης είναι ο εντοπισμός και η αξιολόγηση συγκεκριμένων στοιχείων (ιστορικών - πολιτιστικών κ.ά.) του οικισμού που φιλοξενεί το ΚΠΕ, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως ποιοτικό τουριστικό προϊόν, στη βάση μιας ήπιας μορφής βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης του τόπου.

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν συνολικά σαράντα πέντε (45) ενήλικες που δραστηριοποιούνται (ή επιθυμούν να το κάνουν στο μέλλον), στους τομείς αγροτουρισμού - ιδιοκτήτες: καταλυμάτων, τουριστικών γραφείων, υποδομών εστίασης, οινοποιείων κτλ - μέλη αγροτουριστικών συνεταιρισμών, μηχανικοί (ιδίως αρχιτέκτονες) οι οποίοι ασχολούνται είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως υπάλληλοι της διοίκησης με τη μελέτη επισκευή, αποκατάσταση ή αναστήλωση διατηρητέων κτιρίων και μνημείων. Ακόμα, μπορούν να συμμετέχουν και εκπρόσωποι ομάδων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προστασίας της αρχιτεκτονικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς γενικότερα καθώς και εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο. και στελέχη ΟΤΑ που έχουν ως αντικείμενο εργασίας προγράμματα αγροτουρισμού, επιχειρηματίες από τον κλάδο των κατασκευών από το Νομό Κορινθίας κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη συνημμένη Αίτηση ηλεκτρονικά στο mail@kpe-sikyon.kor.sch.gr ή με φαξ (27420 71397) στο ΚΠΕ Σικυωνίων, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011. Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και τηλεφωνικά -δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμπλήρωση της αίτησης τους - στο τηλ. 2742071400

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από το ΚΠΕ Σικυωνίων Ως κριτήρια προτεραιότητας των υποβληθέντων αιτήσεων τίθενται:

1. αντικείμενο εργασίας σχετικό με τη θεματική ενότητα του σεμιναρίου.
2. προτεραιότητα υποβολής αίτησης.
3. αντιπροσώπευση διαφορετικών τύπων επιχειρηματικότητας

Σε περίπτωση που προκύψουν κενές θέσεις θα καλυφθούν από αιτήσεις ενηλίκων ανεξαρτήτως της αρχικής κατανομής, που θα πληρούν κατά προτίμηση τα παραπάνω κριτήρια.

Το ΚΠΕ Σικυωνίων θα καλύψει από το Τεχνικό του Δελτίο Έργου (ΕΣΠΑ 2007 - 2013) τα
λειτουργικά έξοδα του σεμιναρίου, τα έξοδα διατροφής (ένα γεύμα την ημέρα, καφέ - σνακς), τη δαπάνη
μετακίνησης τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου με μισθωμένο πούλμαν, καθώς και τα έξοδα διαμονής (έως
δύο διανυκτερεύσεις για όσους μετακινηθούν σε απόσταση άνω των

40 χλμ από την έδρα του ΚΠΕ) όλων των συμμετεχόντων ενηλίκων. Η δαπάνη μετακίνησης τους θα βαρύνει τους ιδίους.

Επίσης, το ΚΠΕ Σικυωνίων θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, διαμονής (έως τρείς διανυκτερεύσεις για τους ως άνω των 40 χλμ από την έδρα του ΚΠΕ) και ωριαίας αποζημίωσης των εισηγητών από το Τεχνικό του Δελτίο Υποέργου (ΕΣΠΑ, περίοδος 2007 -2013).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.